Konyalı Şehidin Cenazesi Memleketine Getirildi

Konyalı Şehidin Cenazesi Memleketine Getirildi

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde, Jandarma Tabur Komutanlığına teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız’ın cenazesi memleket...

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde, Jandarma Tabur Komutanlığına teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız’ın cenazesi memleketi Konya’ya getirildi.

Bomba yüklü aracın PKK’lı teröristler tarafından patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız’ın (34) cenazesi Diyarbakır’da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Konya Havaalanı’na getirildi. Uçakta şehidin Diyarbakır Lice’deki saldırıda yaralandığı görülen eşi Nurçin ve 7 yaşındaki kızı Ecrin Ayyıldız da birlikte Konya’ya geldi. Konya Havaalanı’nda şehit için karşılama töreni düzenlendi. Törene, şehidin babası İsmail ile annesi Halime Ayyıldız, yakınları, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Haluk Şahar, askeri ve mülki erkan katıldı. Cenazenin karşılanması sırasında ailenin güçlükle ayakta durduğu görüldü. Anne Halime Ayyıldız tören sırasında, “Kahrolsun PKK” ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” diye bağırdı. Tören mangası tarafından uçaktan alınan şehidin naaşı cenaze aracına taşındı. Şehidin naaşı Beyhekim Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.