Konyalı muhtarlar Aladağ’a tırmandı

Konyalı muhtarlar Aladağ’a tırmandı

Konya'nın merkez Selçuklu, Karatay ve Meram ilçelerinde görev yapan yaklaşık 120 mahalle muhtarı, Aladağ'a tırmandı.

Muhtarları ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, "Gerçekten bize büyük bir mutluluk verdiler bugün. Aynı zamanda da Konya'mızın güzel ve önemli projesine verdikleri desteği de göstermiş oldular. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten Konyamız için önemli bir proje. Konya'nın başına gelecek en güzel şey olacak. Çünkü hafta sonları, yaz, kış yoğun Konyalının stresini atacağı ve güzel vakit geçireceği; dede, torun, anne, baba birlikte güzel gün geçirecekleri bir yer olacak. Allah izin verirse burayı da 17 Aralık 2018'de, inşallah bu senenin sonunda Cumhurbaşkanımıza birinci etabın açılışını yaptıracağız. Bu tabii işin başlangıcı olacak. Burada Bismillah diyeceğiz ama arkası her yıl üzerine koyarak devam edecek. Konyamıza böyle güzel, böyle renkli, böyle hoş ve hayırlı bir proje kazandırmaktan dolayı, çorbada tuzumuzun olmasından dolayı çok mutluyuz. Konyalı muhtarlarımıza da verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Muhtarlardan kayak merkezine destek

Selçuklu, Karatay ve Meram mahalle muhtarları, Konya'ya yapılacak en güzel yatırımlardan birisi olarak Derbent Aladağ Kayak Merkezi'ni gördüklerini ifade etti.

Aladağ'ı Konya'nın incisi olarak değerlendiren Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Derbent ilçesinin, özellikle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini dile getirdi. Duran, " Türkiye'de Konya, düzlük bir yer veya ova olarak bilinir. Ancak bilinmelidir ki, Konya'nın da en az Karadeniz kadar güzel ilçeleri vardır. O ilçelerden biri de şu an misafir olduğumuz Derbent ilçesidir. Gerçekten doğal güzelliği ile coğrafi konumu ile kültür yapısını koruyan bir ilçe olması nedeniyle Derbent, insanların buraya geldiklerinde huzur bulacağı bir şehirdir. Özellikle Konya'nın incisi Aladağ'ın havası solumaya değerdir. Son zamanlarda belediye başkanımız Sayın Hamdi acar, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek ve Konya milletvekillerimizin yoğun çabaları sonucunda Aladağ kayak merkezi projesinde belli bir aşama kaydedilmiştir. Kentin turizmine de değer katacak olan, Konya'nın tanıtımı için önemli bir merkez haline geleceğine inandığım bu tesisin çok yakın zamanda cazibe merkezi olacağını düşünüyorum. Bize düşen görev ise Konya için bu merkezin ne kadar gerekli bir tesis olduğunu her platformda anlatmak olacaktır. Tesis tamamlandığında Konya kış turizminin de merkezi olduğunu bütün dünyaya gösterecektir" dedi

Aladağ'ı yerinde görüp gezmemenin büyük bir eksilik olduğunu vurgulayan Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu ise, "Derbent'i yeterince tanıyoruz ama bu bölgelerini tanımıyor olmamız gerçekten bizim için bir eksiklikti. Ama şu anda yerinde gördüğümüz bu mekanı, gittiğimiz zaman mahalle halkımıza anlatacağız. İlçemizde buraların tanıtımını yapacağız ve buranın büyük bir turizm merkezi olduğunu ilan edeceğiz. Bu vesileyle sayın başkanımıza biz çok teşekkür ediyoruz. Bu zirve de bizlere kucak açtı, biz de buranın zevkini ve tadını aldık" şeklinde konuştu.

Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş de Konya'yı kalkındıracak bu önemli projenin Konyalı muhtarları bir araya getirdiğini ve Aladağ'da güzel vakit geçirdiklerini vurguladı. Kayak merkezine Konya'nın çok ihtiyacı olduğunu ifade eden Ali Ermiş, "Derbent'te Konya'nın muhtarlarıyla birlikte bir yumak olduk. Buradaki yatırımları sonuna kadar destekliyoruz. Konya'mıza yapılan yatırımları Konya muhtarları olarak sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.