Konyalı minibüs şoförlerinden şikayetçi

Konyalı minibüs şoförlerinden şikayetçi

Minibüsçüler trafiği birbirine katıyor. Bazı minibüs şoförleri trafikte hız yapıyor, bazıları diğer sürücüleri sıkıştırıyor, kimileri de yolculara kötü davranıyor. Konyalılar minibüsçülerden şikayetçi

Konya'da bazı minibüs şoförleri trafikte adeta terör estiriyor. Minibüs şoförleri hakkında her gün onlarca şikayet yapılıyor. Konya toplu ulaşımının tramvay ve otobüsten sonra önemli bir ayağını oluşturan minibüsler hakkında yapılan şikayetlerin haddi hesabı yok. Minibüs şoförleri, yolcuları ve diğer sürücüleri zor durumda bırakıyor. Kimi minibüs şoförler sürücüleri korna ile taciz ediyor. Yol verme yüzünden bazı sürücüleri minibüsleriyle sıkıştıranlar bile var. Seslerini Şikayetvar.com üzerinden duyuran Konyalılar, en fazla minibüs şoförlerini şikayet ediyor. Temmuz ayında vatandaş, Türkiye'nin en büyük şikayet portalı olan Şikayetvar.com'un kamu hizmetleri bölümünde en fazla toplu ulaşımla ilgili şikayetlerini dile getirdi.

MİNİBÜSLER TRAFİKTEN KALDIRILSIN

Vatandaş, şoförleri Konya Minibüsçüler Odası'na şikayet etti. Şikayetini dile getiren Ömer K. isimli vatandaş, "Her gün başka bir dolmuş trafiği birbirine katıyor. Trafikten kaldırılsın" önerisinde bulundu. Mağduriyet yaşayan Tuba K. ise, şikayetini şu sözlerle dile getirdi: "Dolmuş şoförü güzergahını değiştirdi. Bu nedenle işime geç kaldım."

HAYATIMIZI TEHLİKEYE ATIYOR

Minibüs şoföründen şikayetçi olan Mehmet D. de, "Süresini yetiştirmek için hızlı ve dikkatsizce aracını kullanan şoförler yüzünden hayatımız tehlikeye atılıyor. Eski Garaj'dan Kovanağzı istikametinde, yavaş ilerleyen minibüsü sollayayım derken otobüsle burun buruna gelen aracın şoföründen şikayetçiyim. Bu hızlı, manevra dolu yolculukta yolcu kapısı da sürekli açıktı. Şikayet için Minibüsçüler Odası'nı da 3 defa aradım. Ama kimseye ulaşamadım" açıklamasında bulundu.

BÖYLE İNSANLAR KONYA'YA YAKIŞMIYOR

Çağla Begüm M. isimli vatandaş da, "Otogar'a gitmek için bindiğim 42 M 8516 plakalı 20 numaralı Cumhuriyet-Otogar hattında çalışan dolmuş şoförü devamlı telefon ile konuşuyor ve hiç hoş olmayan konuşma tarzı ile müşterisine bağırıyor. Böyle insanlar inanın yakışmıyor Konya'ya. Önemli bir iş görüşmesini telefonda yapmak durumunda kaldım ve bana 'hanımefendi telefonu kapatır mısınız, yasak' demek yerine, herkesin içinde suratıma tükürük saça saça 'kapatın şu telefonları ya Allah Allah' diye bağırdı. Bir bayan ile bu şekilde konuşulmasını doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
33 Yorum