Konyalı konforu hak etmiyor mu?

Konyalı konforu hak etmiyor mu?

"Konyalı hak ettiği konfora kavuşuyor" sloganı ile hazırlanan metro projesinde 3 yıla rağmen bir gelişme yaşanmadı. Vatandaş, AK Partili vekillerin bu konudaki hikayesini dinlemekten yoruldu

AK Partili vekiller tarafından düzenlenen her toplantıda üstü kapalı bir şekilde "Çalışmalar sürüyor" denilerek ertelenen ve Konyalı vatandaşların da gerçek manada canını sıkan metro projesinin neden hayata bir türlü geçirilemediği merak ediliyor. 10 yıldan beridir her seçimde vaat olarak kullanılan, 2015 yılında görkemli bir program ile lansmanı yapılan ve şehre tanıtılan metro projesinde henüz bir çivi bile çakılamadı. Aradan geçen koskoca 3 yıla rağmen şehirde metronun hizmet vermesi gerekirken, şuan şehirde sadece metronun ne zaman yapılacağı konuşuluyor. Vekiller ise metro ile alakalı kendilerine yönlendirilen sorulara genellikle "Metroyu şehrimize kazandırmak için var gücümüz ile çalışıyoruz" tarzında kaçamak cevaplar veriyor. Vatandaş, Konya'daki projelerin bu kadar ağır aksamasını istemiyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da 2 Haziran günü Konya'da yaptığı mitingde konunun üzerinde yeterince durmaması dikkatlerden kaçmadı.

metro-reklam-mayis-2015-(2)-001.jpg

SÖZDE 2018 ŞEB-İ ARUS'TA BİTİRİLECEKTİ!

Dönemin Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, metro projesinin Konya'ya kazandırılması için var gücü ile çalışıyordu. Davutoğlu, "Projeyi bizzat ben takip edeceğim. Konyalılar'ın da bu yatırımı sahiplenmesi gerekir" demişti. Konyalılar'ın bu projeyi sahiplenmesine rağmen, metronun hala yapılamamış olması da "Acaba Konya'nın vekilleri mi bu şehri yeterince sahiplenmiyor ya da Konya vekillerinin Ankara'da lobi sıkıntısı mı var?"  sorularını akla getiriyor. YEKA kapsamında Karapınar'a kurulması gereken fabrikanın Ankara'ya kaptırılması da vatandaşın aklındaki bu soruların doğruluğunu güçlendiriyor. Ayrıca dönemin Başbakanı Davutoğlu, metro projesinin 1. etabının 2018 yılı Şeb-i Arus törenlerine kadar tamamlanacağının müjdesini vermişti. 2018 yılının ilk 6 ayının tamamlanmasına rağmen metronun bu yılın sonuna doğru yetişmeyeceği öngörülüyor.

2015 YILINDA  BİLBOARDLARDA DUYURULMUŞTU

Metro projesi, 2015 yılında iddialı bir şekilde Konya'da dile getirilmişti. Vatandaş, böyle büyük bir hizmeti görsün diye de bilboardlara kocaman "Metroyu şehrimize kazandıran Başbakanımıza teşekkür ediyoruz" yazıları asılmıştı.  2016 yılının Kasım ayında da "Konya metrosunda zemin sondajına başlandı" diye haberler yapılmıştı. Başbakan Binali Yıldırım da Mevlana Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde konuşmuş ve "21 kilometre uzunluğundaki Necmettin Erbakan Üniversitesi-Meram Metro hattının projelerinin tamamlandığını, yapımına ise yakın dönemde başlanacağını" söylemişti.

TAHİR AKYÜREK DE "TESPİT ETTİK" DEMİŞTİ

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Tahir Akyürek'in de konu ile ilgili bir değerlendirmesi olmuştu. Merkezde yeni bir raylı sistem hattı konusunda proje çalışması olduğunu kaydeden Akyürek, ilk etap metro çalışmasının duraklarının tespit edildiğini, Fetih Caddesi, Ahmet Özcan ve Meram bölgesinde ring yapan bir hat oluşacağını, cadde tramvayı konusunda da Ulaşım Master Planı’nda ön görülen hatlarla ilgili çalışma yürüttüklerini söylemişti. 26. dönem AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan da “Konya Metrosu projesinin proje çalışmaları tamamlanmış olup, evraklar Kalkınma Bakanlığı’na projenin yatırım programına alınması için gönderilmiştir” demişti.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum