Hâlid Şen

Hâlid Şen

Konyalı kargocularda mı problem?

Konyalı kargocularda mı problem?

Bir biz mi yaşıyoruz aynı sorunu derken, pek çok kişinin aynı sorundan muzdarip olduğunu gördük; "Konya'da hizmet veren kargo firmaları vatandaşları memnun etmiyor."

**

Bir online şikayet sitesinde Konyalı'nın en çok şikayet ettiği konuları incelerseniz ne dediğim daha iyi anlaşılır. Zaman zaman online alışveriş yaptığım için benim de başıma defalarca geldi. Şehir dışından gelen kargonuz Konya'ya ulaştıktan sonra kargo firmasının şubesinde yatışa geçiyor.

**

Alışveriş yaptığınız firma 2-3 saat içerisinde ürünü kargoya vermiş, ertesi gün sabah Konya'ya, öğlene doğru da son dağıtıcı şubeye ulaşmış. Fakat kargo vatandaşa teslim edilmiyor. Aynı gün teslim eden firma 1 yada 2. Ertesi gün teslimi geçelim, 3-4 gün getirmeyen firmalar var. Teslim edilmeyen yer de şehrin 'göbeği'!

**

Eğer kargo firmasını değiştirme imkanın varsa değiştiriyorum fakat mecbur kaldığımda da eve veya işyerine teslimatı beklemeyip şubeden alıyorum.

**

1-2 firma hariç Konya'daki kargo firmaları kalitesiz hizmet veriyor. Mecbur kalmazsak yanına uğramayız, o derece...

 

İDARECİLER SOSYAL MEDYAYI

NE KADAR TAKİP EDİYOR?

 

Sosyal medyanın faydalı veya zararlı olduğu devamlı tartışılıyor. Zararları bir yana son zamanlarda fotoğraf paylaşım işi halkın tabanına kadar indi. Bazen bu iş çizgileri aşsa da hem gazeteciler hem de toplum idarecileri tarafından bulunmaz bir nimet.

**

Konya ile ilgi açılmış ve 10 binlerce takipçisi ve gönüllü paylaşımcılar olan gruplarda deyim yerindeyse Konya'nın nabzı atıyor.

**

Peki idarecilerin sosyal medyaya yaklaşımı nasıl? Pek çoğu olaya sekreter-özel kaleminin kullandığı, adlarına açılmış sosyal medya hesaplarıyla bakıyor. Yani bakmıyor. Halbuki bu ortamlarda yapılan pek çok paylaşımda ciddi sorunlara parmak basılıyor. İyi niyetle defalarca yapılan paylaşımlar kısa sürede çözülebilecekken, ya görülmüyor ya da görmezden geliniyor.

**

Takip etmediklerini nereden anlıyoruz? Çünkü ciddi bir sorun paylaşılıyor, günler sonra tekrar sorunun çözülmediği yönünde bir paylaşım yapılıyor.

**

Hizmet etmek istiyorsanız vatandaşın derdini takip etmelisiniz. Duyuramadığınız sosyal medya hesabına da 'menşın' atmak zorunda da değil vatandaş...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR