Konyalı iş adamı Mercedes'iyle simit satıyor

Konyalı iş adamı Mercedes'iyle simit satıyor

Konya'da sabahları Mercedes marka otomobiliyle ve takım elbisesiyle simit tezgâhını açan Hasan Çakılcı, öğlen ise 300 metre mesafedeki organizasyon şirketinin başına geçiyor

Sünnet ve düğün organizasyonlarıyla uğraşan Hasan Çakırcı, lüks otomobili ve takım elbisesiyle sabah saatlerinde şehrin işlek caddelerinden birinde simit tezgahını açıyor, günün geri kalan kısmında ise sünnet ve düğün işlerini organize ettiği şirketinin başına geçiyor.

Başarı hikayelerinin aksine şirket ve lüks otomobil gibi birçok imkana sahipken simit satmaya başlayan 54 yaşındaki Çakırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, on yıldır organizasyon işleriyle uğraştığı şirketinin bünyesinde üç otomobilin bulunduğunu söyledi.

Sahip olduğu imkanları simit satarak elde etmediğine değinen Çakırcı, "Simit satarak lüks araba almak mümkün değil. Zaten 'Saham Organizasyon Şirketi' isminde bir organizasyon şirketim vardı. Ben sabah çok erken kalkan ve çalışmaya başlayan biriyim. Özellikle kış aylarında organizasyon işlerimiz azalınca arkadaşlarımızın tavsiyeleriyle simit satmaya başladım. Öğleden önce burada tezgahı açıyorum. Öğleden sonra ise organizasyon işlerimin başına geçiyorum. Asıl işim sünnet ve düğün organizasyonları" dedi.

- "Azimli ve dürüst olmalıyız"

Simitçiliğe para kazanmak izin başlamadığını vurgulayan Çakırcı, "İnsanlarla sohbet ediyorum onlara simit veriyorum, yol soruyorlar cevap veriyorum, onlar da bir 'Allah razı olsun' deyince bu bana yetiyor. Organizasyon işleri yaparken simitçiliğe başladım. Simitçilik sosyal bir iş, vaktimi burada iyi değerlendirebiliyorum ve çalışmayı da seviyorum. İşimizde azimli ve dürüst olmamız gerekiyor. Derdim insanlara hizmet etmek. Vatandaşa yardımcı olduğumda mutlu oluyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.