Konyalı esnaf  Bakan Fakıbaba’ya isyan etti

Konyalı esnaf Bakan Fakıbaba’ya isyan etti

Konya'da bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte tarihi Bedesten Çarşısı'nda gezerken bir esnaftan gelen eleştiriler üzerine zor anlar yaşadı

Geçtiğimiz hafta içersinde Konya'da bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte tarihi Bedesten Çarşısı'nda gezerken bir esnaftan gelen eleştiriler üzerine zor anlar yaşadı.

Bir vatandaş tarafından sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Bedesten'de esnaflık yapan Derviş Arı isimli vatandaşın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya yaptığı eleştiriler yer alıyor.



Bakan Fakıababa'ya, "Parası olan para kazanıyor. Küçük esnaf ne olacak. Yapılan tren, hastane, yol. Başka yapılan hiç bir şey yok" diyen esnaf, Bakan'dan daha sonra telefonla görüşelim cevabını alınca, "Herkes bir şey diyor, biz kimi dinleyeceğimizi, kime inanacağımızı şaşırdık. Yol var, hastane var ama küçük esnaf bitiyor. Başka hiç bir şey yok. Çiftçi borçlu, biz borçluyuz, esnaf borçlu. Vatandaş AVM'ye gidiyor. Bu iş yol yapmakla olmuyor" şeklinde konuştu.

Fakıbaba ve yayındaki heyetin zor anlar yaşadığı olayda konuşmasını sürdüren Esnaf Derviş Arı, "Ben burada çocukluğumdan beri esnaflık yapıyorum. Tahir Bey'in çok hataları oldu. Tahir Bey yüzünden AK Parti Konya'da yüzde 20 kaybetti. Ben esnafım, çiftçi de borçlu. Türkiye'de en çok tarım arazisi Konya'da. 5 yıldır buğday fiyatı aynı. Traktörler bankada, araba alıyoruz bankada. Mazot aldı başını gitti. Biz ne yapacağız?" diye sordu.


Vaatlerin ve primlerin seçim arefesinde yapılmasını da eleştiren Arı, "Emekliye 1000 TL verdiniz. Keşke bunu 3 sene önce verseydiniz de babam daha memnun olsaydı. Bin lirayı neden geçen sene değil de şimdi veriyorsunuz?" ifadelerine yer verdi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum