Konya'dan Kudüs açıklaması: Birliğimiz İsrail'i korkutuyor

Konya'dan Kudüs açıklaması: Birliğimiz İsrail'i korkutuyor

60 farklı ülkeden öğrencilerin katıldığı basın açıklamasında Konya'dan dünyaya birlik mesajı verildi. Açıklamada Kudüs'ün Siyonizm'e bırakılmayacağı mesajı verilerek, İslam ülkelerinin kınamadan öte fiiliyata geçmesi gerektiği vurgusu yapıldı

60 farklı ülkeden öğrencilerin katıldığı ve ümmet adına Konya'da faaliyet yürüten gençlik kuruluşlarının birlikteliği ile “Kudüs Ümmetindir” konulu basın açıklaması, Kültür Park Amfi Tiyatrosu'nde gerçekleştirildi. Açıklamaya 60 farklı ülke öğrencilerinin yanı sıra; AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Konya Şube Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Uysal, Konya İŞKUR Müdürü Emrah Keleş, Eğitim Bir-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Şenol Metin, Hayra Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Varol, Gençlik Eğitim Kurumları Genel Müdürü Barış Çağlayan Çakır, çeşitli STK temsilcileri, yüzlerce Türk öğrenci ve vatandaş katıldı. Basın açıklamasında sloganlar atılarak, Siyonist İsrail ve ABD kınandı. Açıklamanın ardından ise başta Filistin olmak üzere; tüm İslam coğrafyasına dualar edildi. Ümmetin birlikteliğinin sağlanması için hep bir ağızdan amin denildi.

img_4836.jpgBAŞKENTİ BIRAKIN İSRAİL'İ BİLE TANIMIYORUZ

“Biz bugün burada, gücü ve kuvvetiyle, imanından kaynaklanan sonsuz imkanıyla yalnızca Kudüs'ü değil, dünyadaki tüm mazlum coğrafyaları yeniden ayağa kaldıracak, bir, iri ve diri utacak ümmetimizin küçük bir numunesi olarak 60 farklı ülkeden gençler bir araya gelmiş bulunmaktayız” diyen Konya Sivil Toplum Kuruluşları Gençlik Yapılanmaları Adına Grup Sözcüsü Seyit Bayram Özalp, birlikteliklerinin zalimleri korkutcak kadar tesirli olduğunu aktardı. Özalp, bugün dünyadaki zalimlerin, mazlumların güçsüzlüğünden değil; ümmetin paramparça oluşundan, güç ve kuvvetin imkan idaresini bin bir parçaya ayırmış olmasından kaynaklandığını söyledi. Özalp, daha sonra şunları kaydetti: “Bizler, bu şuur ve inançla diyoruz ki; biz Kudüs'ün İsrail'in başkenti oluşunu kabul etmek şöyle dursun, İsrail diye bir devletin varlığını bile kabul etmiyoruz. İslam dünyası içinde aşırı hormonlu bir canavar gibi büyüyen bu sözde devlet, er ya da genç tarihin çöplüğüne gönderilecektir. Mazlumların öç alma günü, zalimlerin zulümlerinden çok daha şiddetli olacak.”

img_4882.jpg

 

KINAMAK YETMEZ EYLEM GERÇEKLEŞMELİ

İslam Birliği'nin kurulmasının kaçınılmaz olduğuna değinen Özalp, “Coğrafyamız, rengimiz, dilimiz ne olursa olsun bir milletiz diyebilmeliyiz” şeklinde konuştu. Bunun gerçekleşmesi durumunda İslam dünyası ve liderlerinin, İsrail'e haddini bildireceklerini, ilişkilerini kesmek zorunda kalacaklarını dile getiren Özalp, İslam ülkelerinin liderlerinin ihtilaflarını bırakıp, bir araya gelmelerinin öneminin altını çizdi. Daha sonra Özalp, “Özde Filistin halkı olmak üzere; dünyada işgal altında bulunan her coğrafyaya sahip çıkılmalıdır. Türkiye'de hükümet yetkililerinin yanı sıra, İslam ülkeleri Aksa davasını omuzlamalı ve söylemden öteye geçmek üzere ellerindeki tüm imkânları seferber etmeliler. Ekonomik, askeri, siyasi ve diğer konularda yapılan anlaşmaların tamamı iptal edilmelidir. Anneler ve babalar, evlatlarını Kudüs'e sahip çıkmak için yetiştirip asrımızın Selahaddin'leri yapmalıdır. Gençlerimiz Kudüs davasına her daim sımsıkı bağlı kalmalıdır” açıklamalarında bulundu.

İSRAİL ER YA DA GEÇ YIKILACAK

Müslümanların İsrail'in er ya da geç yıkılıp yok olacağına inancının tam olduğunu ifade eden Özalp, konuşmasını şöyle tamamladı: “İslam dünyasının bütün mazlum coğrafyalarının yeniden ümmet olduğumuz günde, huzur ve refaha kavuşacağına yemin ederek sözlerimizi noktalıyoruz. Çok uzak olmayan bir zamanda Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğünü, İslam dünyasındaki bütün coğrafyaların kurtuluşa erdiği günü kutlamanın heyecanı ile huzurlarınızdan ayrılıyoruz.”

EMRE ÖZGÜL/ALİ İBİLEME

 

img_4844.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum