Konya'dan dünyaya birlik mesajı verildi

Konya'dan dünyaya birlik mesajı verildi

Konya'dan dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verilerek, "İrfan medeniyetinin kurtarıcılığı" konusuna da vurgu yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi tarafından organize edilen “Buhara’dan Konya’ya İrfan Mirası ve XIII. Yüzyıl Medeniyet Merkezi Konya” Uluslararası Sempozyumu yoğun katılım ile gerkçekleştirildi. 15-17 Kasım tarihleri arasında 9 ülkeden akademisyenlerin katılımlarıyla gerçekleşecek programın açılışına; Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ercan Uslu, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker,  Özbekistan Uluslararası İslam Akademisi Sorumlusu Bahadır Hocayev, Kazakistan TV Direktörü Mukhamejan Tazabek, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr.Dilaver Gürer, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

2-2ercan-uslu-(2).jpg

KONYA'NIN DÜNYAYA CEVAP VERECEK GÜCÜ VAR

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ercan Uslu, İslam coğrafyasının dün olduğu gibi bugün de bir saldırı altında olduğunu söyledi. Dünyanın ariflerin anlayışı ile kurtulacağını belirten Uslu, İslam dünyasının her şeyden önce kendi evinin içini düzeltmesi gerektiğini aktardı. Kardeş kavgalarının önlenmesi için gerekli bütün adımların atılmasının önemine değinen Uslu, şunları kaydetti: "İslam dünyasındaki problemler, irfani bir bakış açısı ile çözüme kavuşturulabilir. Bu anlamda gençlerimize büyük sorumluluklar düşüyor. Konya'nın dünyaya mesaj verebilecek gücü de var. Biz, farkında olmasak da bu güç bizim kanımızda geziyor. Biz, kardeş ülkelerimiz ile aramızdaki birlikteliği sıcak tutmak için gereken ne varsa yapmaya hazırız."

2-3muzaffer-seker-(1).jpg

ARİFLERİN ANA YURDU OLDU KONYA

Özbekistan'ın bütün şehirlerinin kendileri için öneme sahip fakat Buhara'nın ayrı bir yere sahip olduğunu kaydeden Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Buhara'da zirve isimlerin ve öncü şahsiyetlerin orada bir irfan hamuru yoğurduğunu dile getirdi. Bu şahsiyetlerin yetiştirdikleri arifleri de Anadolu'ya gönderdiklerine dikkat çeken Şeker, "Göç yolculuğunda arifler, gittikleri her yerde tebliğlerini yapmış ve Konya'ya gelmişlerdir. Ariflerin Anadoluya verdiği mesaj da günümüz insanının aradığı mesajdı. İncinmeden ve incitmeden yaşamamız gerekiyor. Sevmek bizim için bir görev. Severken de Allah rızası için sevilir. Bu dünya kimseye kalmaz, sevelim ve sevilelim. İslam dünyasının hedefe oturtulduğu, fitne ateşinin kaynatıldığı bir dönem yaşıyoruz. İrfan ile bu ateşe söndürmeliyiz" dedi.

2-4bayram-sade.jpg

BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ FAZLA

Selçukluya başkentlik yapmış Konya'nın köklü tarihinden beslendiklerini, irfan medeniyetini yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı kendilerine görev bildiklerini ifade eden KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade de İslam dünyasının mezhebi ve etnik çatışmalara sürüklenmek istendiği bu günlerde Buhara'dan Konya'ya uzanan irfan medeniyetinin kuşatıcılığına, birlik ve beraberlik ruhuna her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Rektör Sade, tarihteki yıldız şahsiyetlerinin isimlerini yeniden yeşertmek ve gençlere anlatmak için yapılan sempozyumun hayati bir önem taşıdığını da konuşmalarına ekledi.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.