Konya'dan 2 vekil çıkaracağız

Konya'dan 2 vekil çıkaracağız

CHP Konya İl Teşkilatı'nın genç ve dinamik bir yapıya sahip olduğunu aktaran CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gülsüm Filorinalı, “Konya'dan 2 vekil çıkaracağız. Son seçimde aldığımız oylar bize bu gerçeği gösteriyor” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP)’nin 36. Kurultayında Konya’dan parti meclisine  seçilen Ereğli İlçe Başkanı Bülent Ecevit Tatlıdil ve  yeniden Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliğine seçilen Gülsüm Filorinalı için  CHP İl binasında bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Tatlıdil ve Filorinalı'nın yanı sıra; CHP Konya İl Başkanı Avukat Barış Bektaş ve çok sayıda partili katıldı.

KONYA CHP TARİHİNDE BİR İLK YAŞANDI

Toplantıda konuşah İl Başkanı Av. Barış Bektaş, “Konya’dan kurultayda Ereğli İlçe başkanımız Bülent Ecevit Tatlıdil’in parti meclisine seçilmesi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeliğine ise Gülsüm Filorinalı’nın tekrar seçilmesi Konya’nın gücünü ve başarısını ortaya koyuyor” dedi.  Bülent Ecevit Tatlıdil'in Parti Meclisine giren Türkiye genelinde ilk ve tek ilçe başkanı olduğunu dile getiren Bektaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Konya’ya ayrı bir değer verdiğini söyledi.  Parti genel merkezinde Konya'nın iki temsilcisinin olmasının kendileri açısından önemli olduğuna vurgu yapan Bektaş,  Afrin operasyonunda yüzde 100 devletin ve askerlerin arkasında olduklarını hatırlattı.  Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gülsüm Filorinalı’da şunları kaydetti: “ İl Başkanımızın söylediği gibi Konya tarihinde bir ilk yaşandı. Hem Parti Meclisinde hem de YDK’ da Konya yer aldı. Bu, büyük bir başarıdır. Afrin’deki operasyonda şehit olanlara Allah’tan rahmet dilerken, ulusumuza da başsağlığı diliyorum.  Ayrımcı davranışlarından dolayı da iktidarı kınıyorum. Bizim yüreğimiz Türkiye diye atıyor. Cumhuriyet kuran bir partinin mensubu olmak onur vericidir. Bizim milliyetçiliğimizi kimse tartışamaz.  2019 seçimleri çok önemlidir. Artık adaleti, hukuku ve laikliği koruyarak partimizin iktidarı için hep birlikte mücadele edeceğiz. Bizlere destek  veren herkese teşekkür ediyoruz. Konya'dan 2 vekil çıkaracağız. Son seçimde aldığımız oylar bize bu gerçeği gösteriyor” ”

KONYA'DA VEKİL SAYISINI ARTIRACAĞIZ

CHP Parti Meclisi Üyesi Bülent Ecevit Tatlıdil’de üyesi ve neferi olmaktan onur duyduğu CHP’de 2009 yılından bu yana aktif olarak siyaset yaptığını hatırlattı. 3 buçuk yıldır Ereğli ilçe başkanı olarak görev faaliyette bulunduğunu söyleyen Tatlıdil,  bundan sonraki süreçte CHP'nin iktidar olması için yol arkadaşları ile birlikte mücadele edeceğini belirtti. “Milletvekili sayımızı da yükselteceğiz” diyen Tatlıdil, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Parti Meclisine adaylığıma arkadaşlarımızla birlikte karar verdik. Partimizin Türkiye genelinde ilçe başkanları içerisinde parti meclisine seçildim. Bu Konya’nın bir onuru, gururu ve başarısıdır.  Buradan herk ese teşekkür ediyorum.  Yüzde 49 oyla parti meclisine girdik. Önümüzde 2019 seçimleri var. Öncelikle tartışmaları bırakıp tek yumruk olup, Türkiye için ve partimizin iktidarı için mücadele edeceğiz. Gün artık mücadele ve çalışma günüdür.  Önümüzdeki süreçte sizlerle birlikte alanlarda olacağım. Partimizin iktidarı için elimizden geleni birlikte yapacağız. Bana güvenip, destek vermenizi diliyorum.”

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum