Konya'da yaşlı kadının evinde bıçaklanarak öldürülmesi

Konya'da yaşlı kadının evinde bıçaklanarak öldürülmesi

Konya'da bir kadının evinde bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan zanlının, "Dolandırıcıyım, cinayetle işim olmaz" diyerek kendisini savunduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, Dervişe Kara'nın (84) Yazır Mahallesi Uysal Sokak'taki evinde vücudunun 9 yerinden bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili çalışma başlattı.

Olay günü apartmana gelen elektrik şirketinin görevlisiyle konuşan ancak sonuç alamayan ekipler, o gün kendisini elektrikçi olarak tanıtan bir başka kişinin daha civarda dolaştığını öğrendi.

Çalışmalarını eşkalini belirlediği bu kişi üzerinde yoğunlaştıran ekipler, bu sırada merkez Meram ilçesinde "elektrik ritmini ölçeceğim" diyerek girdiği evde E.G. (23) adlı kadına cinsel saldırıda bulunulup kaçtığı bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine cinsel saldırıyı gerçekleştiren kişinin cinayet zanlısı da olabileceği ihtimaline karşı E.G'nin ifadesine başvuruldu. Kadının teşhis ettiği şüphelinin poliste kaydı bulunan ve 9 ayrı dolandırıcılıktan da araması olan Ali Ç. (34) olduğu belirlendi. Bu sürede araç dolandırıcılığına karışan, akaryakıt istasyonundan aldığı yakıtın parasını vermeden kaçan Ali Ç, Karatay ilçesindeki çay ocağında yakalandı.

Polisleri karşısında görünce ve cinayetten gözaltına alındığını anlayınca Ali Ç'nin, "Dolandırıcıyım, cinayetle işim olmaz" dediği öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen Ali Ç'nin emniyette "Elektrikçi olarak Kara'nın evine girdim. Su ikram etti. 'Çay ister misin?' diye sordu. Para isteyince tepki gösterdi. Yastıkla üzerime bastırdı. Elindeki bıçağı aldım. Kendimi korumak isterken bıçaklayıp, kaçtım" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, "Hakkınızdaki iddialara ne diyorsunuz?" sorusuna, "hepsi asılsız" karşılığını verdi. 

Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi Uysal Sokak'taki yalnız yaşadığı evde 19 Ocak'ta bıçaklanarak öldürülen Derviş Kara, kızı tarafından bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum