Konya’da ulaşım öğrenciye pahalı

Konya’da ulaşım öğrenciye pahalı

En ucuz şehirlerden biri olarak anılan Konya’da toplu ulaşımda öğrenci kullanım ücretleri en yüksek seviyelerde bulunuyor. Aktarmalı binişler de dikkate alındığında Konya, 5 büyükşehir içerisinde en yüksek öğrenci biniş ücretine sahip il oldu.

Daha önce yapılan araştırmalarda da, su kullanım ücretleri ve ekmek fiyatları karşılaştırıldığında Konya, pek çok büyükşehiri geride bırakmıştı. ‘Ucuz şehir’ özelliğini kaybeden Konya’da öğrenci ulaşım ücretlerine indirim yapılması talep ediliyor. 2010 yılında Konya’da öğrenci bir biniş ücreti 0.80 TL iken tam biniş ücreti 1.10 TL idi. Geldiğimiz noktada ise öğrenci 1.55 TL, tam 2.10 TL oldu.

Uygulanan tarifelerde aktarma binişlerinde yapılan indirimler de önemli bir rol oynuyor. Konya’da otobüs ve tramvaylarda, belirlenen dakikalar içerisinde yapılan aktarmalarda yüzde 40 indirim uygulanıyor. Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü, Necmettin Erbakan Üniversitesi Köyceğiz Kampüsü veya diğer üniversitelerin kampüslerine ulaşmak isteyen bir öğrenci 1 aktarma yaparak günde en az 4 vasıta kullanmak zorunda kalıyor. Aktarma ücretleri düşüldüğü zaman bir öğrencinin günlük ulaşım masrafı 5 lirayı buluyor.

ÖĞRENCİ BİNİŞ ÜCRETİNDE ZİRVEDEYİZ

Aktarmalı ücretler dikkate alındığında Konya, İstanbul, Ankara, Kayseri ve Bursa şehirlerini geride bırakarak öğrenci ulaşım ücretlerinde zirveye oturuyor. 

Öğrenci bir binişe ilaveten bir aktarma yaptığı zaman ücret Konya’da 2.48 TL, İstanbul’da 1.80 TL, Ankara’da 2 TL, Kayseri’de 1.60 TL, Bursa’da ise 2.15 TL oluyor. Konya’da tam biniş ücreti ise bu beş şehir arasında en ucuz noktada bulunuyor. 

Tam biniş Konya’da 2.10 TL, İstanbul’da 2.60 TL, Ankara’da 2,50 TL, Kayseri’de 2,50 TL, Bursa’da 2,40 TL olarak sunuluyor.  

HÂLİD ŞEN

fireshot-capture-5---konya-merhaba-gaz_---http___www.merhabahaber.com_egazete_merhaba-gazetesi-1.htm.png

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum