Konya'da uçuşa rağbet

Konya'da uçuşa rağbet

Konya Havalimanı'ndan 2014'te 1 milyon kişi uçtu. Yolcu sayısı 2014 yılında 2013 yılına göre yüzde 23 artış gösterdi. En fazla uçuş ise Şeb-i Arus törenlerinin düzenlendiği Aralık ayında gerçekleşti

Konya Havalimanı'nda iç ve dış hatlarda 2013 yılında gelen-giden toplam yolcu sayısı 900 bin 793 iken, 2014 yılında gelen-giden toplam yolcu sayısı 1  milyon şeklinde gerçekleşti. Uçak firmalarının erken rezervasyon yapıldığında bilet fiyatlarını ucuza satması, uçak yolculuğunun hızlı ve kolay olması vatandaşı hava yolculuğuna yöneltiyor.

2000 yılında hizmete giren Konya Havalimanı geçen 15 yıllık süre içeresinde büyük oranda gelişme gösterdi. Yolcu sayısına paralel olarak yük taşımacılığı da büyük oranda gerçekleşti. Konya Havalimanı'nın en büyük sorunu ise tamamen sivil statüsünde olmaması. Bununla birlikte havalimanında şu an 4 havayolu şirketi çalışıyor.

Türk Hava Yolları (THY), Pegasus, Anadolujet ve Sun Express şirketleri Konya'nın ulaşım yükünü çekiyor. Konya Havalimanı ilk açıldığında sadece tet seferi bulunan THY'nin şu an 4 seferi bulunuyor. Sefer sayısındaki artışa rağmen şirketler tarafından Konya'dan sadece İstanbul ve İzmir seferleri düzenleniyor. Sun Express firması ise geçtiğimiz yıl İzmir-Konya/Konya-İzmir seferlerini başlatmıştı. Konya Havalimanı'ndan talep doğrultusunda diğer illere de uçak seferlerinin başlayabileceği öğrenildi.

 

 

 

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.