Konya’da terör örgütü DAEŞ’e operasyon: 14 gözaltı

Konya’da terör örgütü DAEŞ’e operasyon: 14 gözaltı

Konya polisi tarafından düzenlenen operasyonda terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu iddiasıyla 14 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bombalı eylem hazırlığı içinde oldukları iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube polisi, terör örgütü DAEŞ üyesi olduğunu tespit ettiği kişilere yönelik operasyon düzenledi. Yapılan istihbari çalışma ve bir süre devam eden teknik ve fiziki takibin ardından bu sabah önceden belirlenen adreslere günün ilk ışığıyla birlikte baskın yapıldı. Operasyon kapsamında terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu iddia edilen 14 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin Suriye'ye giriş-çıkış yaptığı ve örgüte üye kazandırdığı, ayrıca 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bombalı eylem hazırlığında olduğu ileri sürüldü. Evlerde yapılan aramalarda herhangi bir bomba düzeneğine rastlanmazken, çok sayıda örgütsel doküman, dinleme cihazı ile bir adet dolu kalaşnikof tüfek şarjörü ele geçirildi. Öte yandan operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 5 kişinin Suriye'de bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere TEM Şubeye götürüldü. Polis 4 gün önce de yine DAEŞ üyesi olduğu iddiasıyla düzenlediği operasyonla 20 şüpheliyi gözaltına almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.