Konya’da Suriyelilerin Taciz İddiası Konyaspor Taraftarlarını Sokağa Döktü

Konya’da Suriyelilerin Taciz İddiası Konyaspor Taraftarlarını Sokağa Döktü

Konya’da bir taraftar grubunun, Suriyeli mültecileri darp etmek amacıyla şehir merkezinde bir araya geleceklerini duyurması gerginliğe neden oldu. İddia göre, Suriyelilerin bir vatandaşı taciz etmesi nedeniyle, taraftar topluluğunun Suriyelileri...

Konya’da bir taraftar grubunun, Suriyeli mültecileri darp etmek amacıyla şehir merkezinde bir araya geleceklerini duyurması gerginliğe neden oldu.

İddia göre, Suriyelilerin bir vatandaşı taciz etmesi nedeniyle, taraftar topluluğunun Suriyelileri darp etmek üzere internet üzerinden duyuru yaptığı ileri sürüldü. Yüzlerce polis, şehir meydanında güvenlik önlemi alırken, bazı taraftarların kimliği belirsiz kişileri kovaladığı görüldü. Ara sokaklarda ise polis ile taraftarlar arasında kısa süreli kovalamaca yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde Konya’da Suriyeli mülteciler tarafından bir vatandaşın taciz edildiği iddiası bir taraftar grubunun tepkisine neden oldu. İddiaya göre, taraftar grubu, internet üzerinden taciz olayına tepki amaçlı Zafer Meydanı’nda bir araya gelerek, Suriyelilerin darp edileceğini duyurdu. Taraftar grubunun mültecilere saldırı planları hakkında bilgiye ulaşan Konya Emniyeti, şehir merkezinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Yüzlerce üniformalı ve sivil polisin yanı sıra Çevik Kuvvet ekipleri de Zafer Meydanı ve çevresinde hazır bulunurken, taraftarların toplu halde hareket etmesine izin vermedi. Polis, mültecilerin yaşadığı bazı sokaklarda güvenlik amaçlı nöbet tuttu. Maç öncesi kalabalık bir grup, kimliği belirsiz kişileri kovalarken görüldü. Görgü tanıkları, taraftar grubunun bir kişiyi darp ettiğini ve polisin olay yerine gelmesi üzerine kaçtığını ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.