Konya’da su tüketiminde rekor

Konya’da su tüketiminde rekor

Konya'da 24 Temmuz 2014 Perşembe günü su tüketiminde rekor bir seviyeye ulaşıldı. Günlük ortalama 200 bin metreküp su tüketiminin yaşandığı Konya’da, bir günde 275 bin metreküp su tüketilerek su harcaması konusunda rekor seviyeye ulaşıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, gereksiz su kullanımı konusunda vatandaşları uyardı. Sıcak yaz mevsimini yaşadığımız ve aynı zamanda Rahmet Ayı Ramazan'ı idrak ettiğimiz bugünlerde su tasarrufu çok büyük önem arz ediyor. Su kullanımında KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün hizmetlerini daha sağlıklı ve kesintisiz devamı için abonelere sulama başta olmak üzere su tasarrufu konusunda önemli görevler düşüyor.

Su israfı açısından kaygı verici bir ortamın söz konusu olduğu bugünlerde, yapılan gereksiz su harcamaları daha da korkutuyor. Günlük ortalama 200 bin metreküp su tüketiminin yaşandığı Konya’da önceki gün 275 bin metreküp su tüketildi. Ölçümlere göre rekor bir seviyeye ulaşan su tüketimi, bireysel, ufak dokunuşlarla yapılacak tasarrufla aşağıya çekilebilir. Bunun için su tüketiminde abonelerin azami dikkat göstermesi gerekiyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Son yılların en sıcak ve kurak yaz mevsimini yaşamaktayız. İlk defa Konya'da su tüketimi 275 bin metreküp\gün seviyesinin üzerine çıkmıştır. Öte yandan iftar saatleri içme-kullanma su ihtiyacının en pik yaptığı zaman olarak karşımıza çıkmaktadır. Aynı saatlerde yapılacak sulama, su şebekesinden fazla su çekeceğinden şebekede basınç düşmesine yol açmakta, bu da içme-kullanma su hizmetini yavaşlatmaktadır. Ramazan ayı boyunca sulamanın özellikle içme-kullanma su ihtiyacının pik yaptığı iftar saatleri dışında; sabah veya gece yapılması su hizmetinin kesintisiz devamını sağlayacaktır. Su abonelerimiz ile yürüttüğümüz su tasarruf çalışmalarında çok iyi geri dönüşler aldık, hatta Türkiye'ye örnek olduk. Konya tarihinde ilk defa 275 bin metreküp\gün tüketim seviyesinin üstüne çıktığımız şu günlerde, içinde bulunduğumuz Rahmet Ayı Ramazan'ın ruhuna uygun olarak su tasarrufunda abonelerimizin daha dikkatli davranacaklarını biliyoruz. Abonelerimizin Ramazan Bayramı’nı şimdiden kutluyor, bereketler getirmesini diliyoruz” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.