Konya’da ‘Şivlilik’ geleneği

Konya’da ‘Şivlilik’ geleneği

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından mübarek üç ayların gelişi nedeniyle geleneksel olarak düzenlenen Fener Alayı ve Şivlilik programı binlerce Konyalıyı...

Konya Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Meclisi ve Kılıçarslan Gençlik Merkezi tarafından mübarek üç ayların gelişi nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yıl da Fener Alayı programı düzenlendi. Kültürpark'ta 7'den 70'e binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, güzel bir geleneği yaşatmak için düzenlenen programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Mübarek üç aylara kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Akyürek, "Cenab-ı Hak, Recep ve Şaban aylarını mübarek kılsın, bizleri Ramazan-ı Şerife sağlıkla, afiyetle, huzur ve mutluluk içinde kavuşmayı nasip etsin. Recep, Şaban ve Ramazan ayları Cenab-ı Hak tarafından bizlere verilmiş bir hediyedir. Allah, bu aylardaki rahmet ve bereketten hem şehir olarak hem insanımız olarak istifade etmeyi nasip etsin" diye konuştu.

Konuşmasında Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefine vurgu yapan Başkan Akyürek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın lider ülke Türkiye hedefi olduğunu belirterek, 2023'te dünyanın en büyük, en güçlü 10 ülke arasına girme hedefine hep birlikte ulaşacaklarını ancak 2053'te dünyanın en güçlü 5 ülkesi arasına girme hedefine ve 2071'deki Lider Ülke Türkiye hedefine çocuklar sayesinde ulaşılacağını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Bünyamin Nokta ise, "Bu neslin geleceğe aktarması gereken en güzel geleneklerden bir tanesi fener alayı ve şivliliktir. Bizler gelenekten geleceğe köprü olma vazifesini üstlenmekten son derece memnunuz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, programda özellikle çocuklarla yakından ilgilenerek çeşitli hediyeler verdi. Maskot mehter takımı, Paytak, Medeniyet Okulu tiyatro gösterileri, geleneksel çocuk oyunları ve yarışmaların olduğu programda çocuklara eğlenceli dakikalar yaşadı. Yanan fenerlerin güzel görüntüler oluşturduğu etkinliğin sonunda çocuklara şivlilik ikram edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.