Konya’da renkli görüntüler

Konya’da renkli görüntüler

Rusya Federasyonuna bağlı Adige Özerk Cumhuriyeti’nin Devlet Akademik Halk Dansları Topluluğu ‘Nalmes’, Konya’da sahne aldı.

Selçuklu Kongre Merkezi (SKM)’de düzenlenen etkinliğe Konyalıların ilgisi yoğundu. Çerkes danslarının dünyadaki en önemli temsilcilerinden ‘Nalmes’, Konya Çerkes Derneği’nin davetlisi olarak Kafdans organizasyonuyla, Selçuklu Kongre Merkezi’nde sahne aldı. 83 yıllık tarihi boyunca, tüm dünyada katıldığı festivallerde sayısız ödül alan Kaf Dağı’nın dansçıları, 50 kişilik dans kadrosu ve orkestrasıyla 45’er dakikalık 2 sahneden oluşan 1.5 saatlik gösterisi sundu. Çerkes dilinde ‘elmas’ anlamına gelen Nalmes’, muhteşem koreografi ve geleneksel kostümleriyle binlerce yıllık Çerkes kültürünü, müzikler ve danslarla anlatıldı. Konya Çerkes Derneği Başkanı Hasan Parılyıldız, Nalmes Kaf Dağı dansçılarının bir dünya bir markası olduğunu belirterek, etkinliğe gelen herkese teşekkür etti.

5 KITADA 8 BİN GÖSTERİ

Kurulduğu 1936’dan bu yana; Amerika, Avustralya, Japonya, İspanya, İtalya, Fransa, Portekiz, Almanya, Çin gibi ülkeler dahil olmak üzere dünyanın 5 kıtasında 80’i aşkın ülkede 8 binden fazla gösteri gerçekleştiren Nalmes, 20 milyondan fazla izleyiciye ulaştı. Topluluk, dünyanın en tanınmış profesyonel dans festivalleri ve yarışmalarında 30’dan fazla ödül kazandı.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

dscf7242_880x440.jpgdscf7646-2_880x440.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.