Konya’da Ramazan pidesine zam yok

Konya’da Ramazan pidesine zam yok

Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça bu yıl Ramazan pidesi fiyatlarında herhangi bir artışın olmadığını belirterek, 250 gram pidenin 1 lira, 500 gram pidenin 2 lira olduğunu söyledi.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte fırınlarda pide hareketliliği de artmaya başladı. Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, Ramazan ayının mübarek ve bolluk bir dönem olduğunu belirterek, hazırlıklara başladıklarını ve şimdiden fırınların pideye başladığını söyledi. Honça, bolluk ve bereket olan bir ayda başta ekmek, yemek ve diğer şeylerde israfı önlemek için ellerinden gelen gayreti göstermeleri gerektiğini de dile getirerek, bu ayda fakiri ve yoksulu da düşünmek gerektiğini ifade etti.

"Ramazan ayına mahsus fiyat veya gram düşüncemiz yok, olmayacak da"

Honça, Konya'daki bu yıl ramazan pidesi fiyatları hakkında da bilgi verdi. Honça, "Konyamız da 2016'nın son ayında almış olduğumuz ekmek ve pide fiyatları aynı şekilde devam edecek. Ekmek üreten ve satan fırınlarımız da fiyatlar 250 gram pide 1 lira, 500 gram pide 2 lira, tırnaklı da buna dahil olacak. Bizim ramazan ayına mahsus fiyat veya gram düşüncemiz yok olmayacak. Ramazan ayı içerisinde bu fiyatlara devam edeceğiz" dedi.

"Halkımız lütfen bildiği, güvendiği yerlerden alsın"

Merdiven altı üretimin esnafa en çok sıkıntı veren olay olduğunu da aktaran Honça, "İlimizde güzel fırınlarımız var ama merdiven altı üretim dediğimiz, mesela tandır ekmeği üreten evlerde veya kaçak üreten yerler de var. Halkımız lütfen bildiği, güvendiği yerlerden alsın. Hatta vergi mükellefi olan, sigortalı işçi çalıştıran, ruhsatı olan yerlerden alsın ve onların belgesini sorsun. Tüketici güvendiği bildiği yerden alsın. Ucuzluğuna bakmasın. Hijyen şartlarına uygun yerlerden almasını öneririz" diye konuştu.

Bir işletmenin müdürü Hasan Özkaya ise fiyatların makul olduğunu ve belli oranlarda her şeye zam geldiğini belirterek, sürekli maliyetin artması nedeniyle fiyatların artmasının da normal olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.