Öğretmenlerden anlamlı protesto

Öğretmenlerden anlamlı protesto

Konya’da atanamayan bazı branş öğretmenleri, kararı protesto etmek amacıyla ellerindeki dövizlerle Kültür Park’ta bir araya geldi. Öğretmenler, atamaların yetersiz olduğunu söyledi

Önceki gün atanan 40 bin öğretmenin arasında bulunmayan bazı branş öğretmenleri, atamaları protesto etmek amacıyla Kültür Park’ta bir araya geldi. Grup adına açıklama yapan Sosyal Bilimler Öğretmeni Gülay Şener, “Bizler ataması yapılmayan 300 bin candan, 300 bin öğretmenden sadece birkaçıyız. Çünkü senelerce üniversitelerde dirsek çürüterek verdiğimiz emeklerimiz bir çırpıda, amaçsızca yok edildi. Biz öğretmenler bu ülkenin aydın kesimiyiz ve haketmediğimiz değerin, en önemlisi iktidarca gasp edilen haklarımızın geri verilmesini talep ediyoruz. Bizler geçici çözümleri için burada değiliz, bizler ücretli köleliğe dur demek için buradayız. Öğretmenliği sadece öğretmenlerin yapabileceğini söylemek için buradayız” dedi.

Ataması yapılamadığı için intihar eden öğretmenlerin sesi olmak için bir araya geldiklerini kaydeden Şener, “Oğlu 30 yaşına geldiği halde işi olmadığı için ağlayan analar babalar, öğretmen olamadığı için evlenemeyen, dalga geçilen, hor görülen, dalga geçilen gündelik işlerde yevmiyeci çalışan olarak çalışanlar için buradayız” diye konuştu.
HALKIN GÖZÜ BOYANIYOR
Her yıl sınav sisteminin değiştiğini ve sınav sorularının da çalındığını ileri süren Şener, “Çalınan soruların failleri belli olmasına rağmen hırsızlara göz yumanların gözünü açmak için zulüm karşısında ne yapacağını bilemeyen öğretmenlerin hakkını arayacağız. Bizler geçici çözümler için burada değiliz. 300 bin öğretmen işsizken sadece halkın gözünü boyamak için sadece ihtiyaç olmadığı halde açılan eğitim fakültelerinin kapatılması için buradayız. Son atamalarda yapılan haksızlığa göz yummamız mümkün değil. Öğretmenleri komik rakamlarla kandıramazsınız. Branş öğretmenleri de bu ülkenin çocuklarıdır. Branş öğretmenlerine yaptığınız bu haksızlık ve zulüm dolu uygulama unutulmayacaktır. Tarih sayfasına kara bir leke olarak kalacaksınız” ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından öğretmenler atamaları protesto etmek amacıyla “Atanamayan öğretmenler” adlı mini bir skeç oynadı. Skeç, çevredeki vatandaşlardan tam not aldı.
HAMDİ BUĞUR - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.