Sabit Horasan

Sabit Horasan

Konyada mutlu son!

Konyada mutlu son!

Konya ve Konyaspor için mutlu son.. Evet, Kartallar, bir yıl önce şanssız şekilde düştükleri Bank Asya 1. lig’ine, yükselme grubu maçları sonunda veda ederek yeniden süper lige döndü.. Bunun Konya adına, Konyaspor adına anlamı çok büyük.. Gururluyuz, mutluyuz, sevinçliyiz.. 
Evet, Konyaspor bir yıl aradan sonra yeniden Turkcell Süper ligde.. Her ne kadar eleştirsek, hatta zaman zaman acımasızca eleştirsek de Kartallar zoru başardılar ve Konya’ya Pazar akşamı bayram yaşattılar.. Bu nedenle 23  Mayıs 2010 tarihi Konya’nın, Konyaspor’un önünün, ufkunun açıldığı bir gün oldu.. 
Bank Asya 1. lige teknik direktör Hüsnü Özkara yönetiminde deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor galibiyetiyle başlayan Kartallar, 17 hafta süren ilk yarıyı 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgiyle 37 puanla ikinci sırada bitirdi.. Konyaspor’a ikinci yarının başlamasıyla birlikte ne olduysa oldu ve yeşil-beyazlılar beklenmedik puan kayıplarıyla kendilerini ilk iki yarışının dışında buldu.. Kartallar, bu yarıda ise sadece 4 galibiyet alabilirken, 6 maçtan beraberlikle ayrıldı ve 7 yenilgi elde etti. Ancak, Giresun galibiyetiyle adını play-off’a yazdıran Konyaspor, İstanbul’da yapılan yükselme grubu maçları sonunda da 2 galibiyet ve bir beraberlikle birinci olarak kendisini süper ligde buldu..    
Lig öncesi transferde ve lig boyunca da uygulamada büyük yanlışlara imza atılan Konyaspor hak ettiği Süper lige yeniden döndü. Ama, bu yıl Konyaspor yönetimleri adına ders çıkartılacak bir sezon olmalıdır..
Transferde, teknik kadro seçiminde yapılan yanlışlar, yönetimin içerisindeki uyumsuzlukla sürüp gitti sezon boyunca.. Buna birde bu şehir de yaşanların duyarsızlığı eklendi. Ancak, son haftalardaki kenetlenme Konyaspor’a Süper ligin yolunu açtı. Her zaman söyleriz ve yazarız, ‘bu işi bilmiyoruz’ diye.. Bu savımız son haftalara kadar devam edip geldi.. Ta ki, son haftalardaki birleşme yönetimi de harekete geçirdi ve Süper lig geldi..
Bu mutlu dönemde, yanlışların neler olduğunu bir bir yazmamıza gerek yok.. Konya; Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanları, Şekerspor’u, ASKF’si, Basını, taraftarıyla bütünleşti ve mutlu sona ulaştı.. Destek verenleri, emeği geçen herkesi kutluyoruz.. Konyaspor’da sezon başından buyana görev yapan teknik direktörler; Hüsnü Özkara, Fuat Yapan ve Ziya Doğan ile birlikte tüm baskılara rağmen sahada ter döken, onların öğrencileri futbolculara teşekkür etmeden geçemeyeceğiz.. Sağolun arkadaşlar, yükselme grubunda çıktınız, oynadınız, Konya’yı ve Konyaspor’u en iyi şekilde temsil ederek Konyaspor’u Süper lige taşıdınız.. Umarız ki, bu Konyaspor adına yeni bir ders olur, üçüncü kez Bank Asya 1. ligine düşmeyiz. Bunun içinde Konya’nın dinamiklerinin son haftalarda olduğu gibi harekete geçirilmesi ve Konya’nın kenetlenmesi yeterli olacaktır..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR