Konya’da manevi bir coşku yaşadık

Konya’da manevi bir coşku yaşadık

Hz. Mevlana’nın 746. Vuslat Yıldönümüne katılan İranlı turistler, “Konya’da kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Hz. Mevlana’nın şehri Konya’da büyük bir manevi coşku yaşadık“ dedi

Hz. Mevlana'nın 746. Vuslat Yıldönümü Ululararası Anma Törenleri Kapsamında Konya'ya gelen yerli ve yabancı turistler Mevlana'nın mezarına ve Mevlana meydanı'nda kurulan çadırdaki etkinliklere katılıyor. Bu yıl en çok ziyaretçi ise İran’dan geldi. İran’ın yanı sıra Almanya, Fransa gibi ülkelerden de katılım oldu. Hz. Mevlana'yı Anma Törenlerine katılmak için Konya'ya gelen yerli ve yabancılar Mevlana Meydanı'nda kurulan keçe çadır'da çeşitli konserlere katılıyorlar.

Konya’daki Mevlana’yı Anma Törenlerine yoğun ilgi gösteren İranlı turistlerin sayısı her geçen yıl artıyor. Konya'ya ilk defa bu yıl geldiğini dile getiren İranlı Sahar Bavafa,(37), törenlere katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

MANEVİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR ŞAHSİYET

Yıllardır hayalinin Konya'daki Mevlana'yı Anma Törenlerine katılmak olduğunu dile getiren Bavafa, “Her İranlı’nın hayalinde Konya’ya gelmek, Hz. Mevlana’nın ve Şems’in türbesini ziyaret etmek vardır. Çünkü; biz çocukluğumuzdan beri Hz. Mevlana’nın ve Şems’in eserleri ile büyüdük. İran’da Mesnevi okumayan kimse yoktur. Herkesin evinde mutlaka Mesnevi vardır. Hz. Mevlana ile büyüdük. O yüzden Mevlana bizim için çok önemli bir manevi şahsiyet. Konya’ya gelmek, onun yaşadığı şehri görmek, türbesini ziyaret etmek için bizim için büyük bir mutluluk. Bunu anlatmak çok zor. İran halkı yaşanan ekonomik krize ve ambargoya rağmen Türkiye’ye geliyor. Özellikle Konya İranlıların en çok ziyaret ettiği şehirlerden biri. Türkiye’nin her şehri tarih kokuyor. Özellikle Selçuklu eserleri büyük ilgimi çekiyor. İleride Konya-Tahran uçak seferlerinin başlamasını çok istiyoruz“ dedi.

KONYA’DAKİ MANEVİ HAVAYI HİSSETTİK

İran'dan gelen Mevlana dostu Sahar Bavafa, her fırsatta Türkiye’ye gelmeye çalıştığını dile getirerek, Türk halkının dost ve kardeş bir halk olduğunu dile getirdi. Mevlana diyarı Konya’yı ziyaret etmekten dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Bavafa, “Kendimi çok şanslı hissediyorum. Çünkü Konya’ya geldim ve Hz. Mevlana’nın türbesini ziyaret etttim. Konya'dan önce Erzurumdaydım, o arada Hz. Mevlana'nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Töreni'nin gerçekleşeceğini haberlerden gördüm. Ziyaret etmek istediğim Hz.Mevlana'yı bu sene görmeden gitsem olmazdı. Kararını verdim ve Konya‘da sema törenlerine katıldım. Gerçekten çok etkileyiciydi. Konya’da müthiş manevi hava hissettim. Konya’ya daha fazla İranlı’nın gelmesini, Türklerin de İran’ı ziyaret etmesini çok istiyorum. İran çok güzel bir ülke, zengin bir yemek kültürüne sahip."

ÇAĞRI MEREDOV

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum