Konya'da kitap günleri başlıyor

Konya'da kitap günleri başlıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Kitap fuarlarını geleneksel hale getirmeliyiz. Geçtiğimiz yıllarda kitapseverlerin, kitaba kolay ulaşımını tam sağlayamadık ve tanıtamadık. Fuarı bu yıl farklı bir konsept ile gerçekleştireceğiz” dedi

27 Mart - 9 Nisan tarihleri arasında Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan 5. Konya Kitap Günleri başlıyor. Fuar öncesi Dedeman Otel'de gerçekleştirdiği toplantı ile basın mensupları ile bir araya gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, fuar ile ilgili bilgiler verdi. Toplantıya Akyürek'in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca katıldı. Akyürek, önemli yazarların okuyucu ile buluşacağını ve  fuarın 14 gün açık olacağını kaydetti.

img_9523.jpg

ÇEŞİTLİ NEDENLERLE DÜZENLEYEMEDİK

14 gün boyunca devam ettirilecek fuar ile ilgili açıklamalarda bulanan Başkan Akyürek,  Konyalı vatandaşların dolu dolu kültürel 2 hafta geçireceğini aktardı. İnsanlarımız kültürel anlamda yazar ve eserlerinden istifade edecek diyen Akyürek,  Konya; tarım, sanayi şehri olmasının yanı sıra aynı zamanda bir de eğitim ve öğrenci şehri. Geçtiğimiz yıl çeşitli nedenlerle düzenleyemediğimiz fuar, farklı bir konsept ile bu yıl düzenlenecek.  Kitap okuma oranı her geçen yıl azalıyor. Bu gibi etkinlikler okumaya ciddi katkılar sağlıyor. Geleneksel hale getirmeliyiz açıklamalarında bulundu.

img_9522.jpg

KİTAPSEVERLERE TAM TANITAMADIK

Akyürek, çok sayıda yazarın okuyucu ile buluşacağını dile getirdi. Belediye olarak Konya'nın kültür hayatına katkı sağladıklarını söyleyen Akyürek, daha sonra konuşmasını şöyle devam ettirdi: Mevlana Kültür Merkezi bu anlamda önemli. Bir yılda 300 bin insan oradan yararlanıyor. Biz de bu yüzden orada düzenleyeceğimiz kitap fuarını. Kütüphaneler Genel Müdürlüğü ile çalışma yaptık. Çocuk kitap fuarı. Özel ve konulu olacak. Bu yıl düzenlemek istiyoruz. Alaaddin ile Mevlana Kültür Merkezi arasındaki tramvay seferlerini ücretsiz yapmak için çalışmalar yapılıyor.

Şuana kadar 300'den fazla yanına imza attık. Kitapseverlerin, kitaba kolay ulaşımını tam sağlayamadık ve tanıtamadık.

70 YAYINEVİ 60 YAZAR 50 BİN KİTAP

Düzenlenecek fuara önemli yazarların katılacağını konuşmasına ekleyen Akyürek, aynı zamanda Konya'ya gelen yazarların (MKM)'de konferans vereceğini vurguladı. Akyürek, konuşmasını şöyle tamamladı: Kahraman Tazeoğlu, İlber Ortaylı,  Abdurrahman Dilipak, Yavuz Bahadıroğlu, Hanefi Avcı, Talha Uğurluel gibi önemli yazarları ağırlayacağız. Yoğun ilgi bekliyoruz. Sabah 09.00 ile akşam 21.00 arasında vatandaşlarımız ziyaret edebilir.

8-9 AYLIK GECİKME YAŞANDI

Mevlevihane ve Panorama Mevlana olmak üzere iki bölümden oluşacak merkezin İslam Araştırmaları Merkezi'nin gecikmesi ile ilgili sorulan cevabı yanıtlayan Akyürek, büyük projelerin kolay tamamlanamadığını da belirtti. Müteahhit tasfiyesinin sıkıntı olduğunu ve yapım ile ilgilenen firmanın iflas ettiğini ifade eden Akyürek, Yeni ihale yapma sürecinden dolayı 8-9 aylık gecikme oldu. 2016 yılında açmayı arzu ediyorduk. İnce işçilik gerektiriyor. Aşevi ve idari bölüm tamamlandı. Tam tarih vermek doğru olmaz şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum