Konya’da Kaçak Avcılara Darbe

Konya’da Kaçak Avcılara Darbe

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, avcılar tarafından kurulan tuzakları etkisiz hale getirdi.

Konya’nın Kulu ilçesi su deposu mevkisinde yaklaşık 40 kilometrelik bir alanda çalışma yapan ekipler, kaçak avlananlara göz açtırmadı. Konya İl Şube Müdürlüğü koruma ekibi bölgede kurulan 5 tuzağı etkisiz hale getirdi.

MP3 ÇALARLI TUZAK

Kaçak avlanan kişilerin kurdukları akü, MP3 çalar ve hoparlörden oluşan tuzak dikkati çekti. Söz konusu sistem sayesinde, MP3 üzerinden bıldırcın sesi yayınlayan avcıların, yaklaşık 7 kilometrelik bir alan içindeki tüm bıldırcınları yere indirdikleri ve kolayca tuzağa düşürdükleri tespit edildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Rusya ve Ukrayna’dan gelen bıldırcınlar Türkiye üzerinden Kuzey Afrika’ya göç etmektedir. Bu günlerde Türkiye’nin belirli bölgelerinde usulsüz avcılığı kendilerine meslek edinmiş kişiler elektronik araçları belirli yerlere kurarak bıldırcın ve kılavuz bıldırcın sesi çıkarttırarak, bu esnada göç eden tüm hayvanları o teyplerin bulunduğu bölgeye indirmektedir. Bu yöntem göçü kesmekte ve hayvanların kendileri için elverişsiz yere inmesini sağlamaktadır. Bu hayvanlar esas itibariyle indikleri alanlarda beslenirler, dinlenirler ve su içerler. Bıldırcın avcılarının teypleri kurdukları yerler genel olarak bu koşulları sağlamıyor.”

TAKOZSUZ TÜFEKLER

Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğüne bağlı Konya İl Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan av koruma ve kontrol faaliyetlerinde de kaçak avcılara müsaade edilmiyor.

Bozdağ yaban hayatı geliştirme sahası, Göçü kum ocakları, Bademlik mevkisinde 1 kişi, Ağsaklı, Koçluk mevkisinde 3 kişi olmak üzere yasa dışı avlanma yapan 4 şahıs hakkında yasal işlem yapıldı, 4 takozsuz av tüfeğine el konularak kamulaştırıldı. Konya’nın Çumra ilçesi Fethiye mevkisinde yapılan av koruma ve kontrol faaliyeti esnasında Avcılık İzin Belgesi olmadan usulsüz av yaptıklarından dolayı 3 kişi hakkında 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefetten idari para cezası uygulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.