Konya’da Ispartalılar Derneği’nden konferans

Konya’da Ispartalılar Derneği’nden konferans

Konya’da bulunan Ispartalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen konferanslar serisinin 27’ncisi yapıldı.

Konya’da bulunan Ispartalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen konferanslar serisinin 27’ncisi yapıldı. Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi Eğitim Salonu’nda düzenlenen konferans öncesi konuşan Dernek Başkanı Ramazan Alan, “Türk insanı canından daha aziz bildiği vatan için canını vermekten hiçbir zaman çekinmemiştir. Sarıkamış harekatı da bunlardan biri ama farklı. Vatan uğruna savaşmadan dondurucu soğuğa teslim olarak Hakk’a yürüyenlerin destanıdır Sarıkamış. Mezarları karlı dağlar olan bu şehitlerimizi anmak görevimiz olup asla unutmamalıyız. Dualarımızı eksik etmeyeceğimiz bu şehitlerimizi anarak atalarımızın bu vatan için ne bedeller ödediğini çocuklarımıza, torunlarımıza anlatmalı ve öğretmeliyiz” dedi.

Dernek Başkanı Alan’ın konuşmasının ardından araştırmacı yazar Bahri Kılınçel tarafından “Şahadetlerinin 100. Yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinliği” kapsamında, “Sarıkamış Karlar Altında” konulu konferans verildi. Program sonunda Dernek Başkanı Ramazan Alan tarafından Bahri Kılınçel’e teşekkür plaketi verildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.