Konya’da gaziler günü programı

Konya’da gaziler günü programı

Konya’da 19 Eylül Gaziler Günü çerçevesinde Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni yapıldı.

Törene Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Muhittin Fatih Sert, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çalık, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Işık, gaziler, askeri erkan ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan program, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Programda konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Işık, “Mustafa Kemal Atatürk, milleti tarafından ‘Gazi’ ünvanı verilen ilk askerdir. 19 Eylül tüm gazilerin en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bütünleştiği gündür. Gururla taşıdığımız 'Gazi' ünvanı atamızdan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır” dedi.

Konuşmanın ardından Kıbrıs Gazisi Mustafa Bayındır, Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Sakarya Türküsü’ şiirini okudu.

Şiirin okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Bakım Yarbay Ersin Tevatiroğlu, “Her Türk, şehitlik ve gazilik onuruna kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı ve kutsal değerleri uğruna seve seve canını vermeye hazırdır. Çünkü milli hasletimizde olan bu duyguların Türk ulusu ve her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır” ifadelerini kullandı. Tören günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.