Konya'da "Fair Play Söyleşileri"

Konya'da "Fair Play Söyleşileri"

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Fair Play Topluluğu tarafından düzenlenen söyleşide, teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve Torku Konyasporlu futbolcu Hasan Kabze öğrencilerle buluştu.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki "Fair Play Söyleşileri -1" programında, anlamlı bir organizasyonda bulunduğu için mutlu olduğunu söyledi. 

Gerek sporculuk, gerekse antrenörlük döneminde, futbolu sadece sahanın içerisinde oynanan bir oyun olarak gördüğünü vurgulayan Sağlam, "Fair play sadece spor alanında değil, hayatın her alanında lazım. Sadece futbolla kısıtlamayalım. Bu konunun üzerinde durularak, toplumlara bir yaşam biçimi olarak sunulması ve çok ısrarla uygulanması gerekiyor" diye konuştu.

Bursaspor ile şampiyon oldukları sene aynı zamanda fair play ligi şampiyonluğunu da kazandıklarını anımsatan Sağlam, bu sene şampiyonluk yarışının tüm çekişmesiyle devam ettiğini kaydetti.

Alt grupta da küme düşmeme mücadelesi olduğunu aktaran Sağlam, kalan haftaların birçok şeye gebe bulunduğunu dile getirdi.

Baskı ve stres altında Bursaspor ile şampiyon olurken, fair play olayını da çok güzel devam ettirdiklerine değinen Sağlam, " İnşallah bu takımlarımız da bunu başarır" dedi. 

- "İnsan olarak iyi bir birey olmamız gerekiyor"

Torku Konyasporlu futbolcu Hasan Kabze de fair play'in toplumun her alanında olması gerektiğine vurgu yaptı.

"Fair play dendiği zaman ne kadar güzel kelimeler varsa, bunun içine koymak lazım" diyen Hasan Kabze, şunları kaydetti:

"En önemlisi ise insan olarak iyi bir birey olmamız gerekiyor. Bizler, toplumun gözü önünde olduğumuz için örnek davranışlarla fair play'i aşılamalıyız. Fair play'e sadece spor olarak bakılmamalı, toplumsal hayatta da uygulanmalı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.