Konya'da en yaşlı gazi unutulmadı

Konya'da en yaşlı gazi unutulmadı

Konya’nın en yaşlı gazisi 91 yaşındaki Ali Demirel, Konya protokolü tarafından ziyaret edildi.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Konya Valisi Muammer Erol, Garnizon Komutanı Tümgeneral Fatih Sert, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çalık, Konya’nın en yaşlı gazisi 91 yaşındaki Ali Demirel’i evinde ziyaret etti.

Gazi Ali Demirel yapılan ziyaretten çok memnun olduğunu dile getirerek, “Valimizi, komutanımız, belediye başkanımız sağ olsunlar ziyaretime geldi. Allah razı olsun herhangi bir ihtiyacım olup olmadığını soruyorlar. Ulaşımdan sağlığa para vermeden yaşıyoruz. Allah milletimize bir daha savaş göstermesin” dedi.

Konya Valisi Muammer Erol ise, “Ali Amcanın elini öptük, dualarını istedik. Ali amca kendi dönemiyle bu dönemde yapılan askerliği kıyas etti. Tabii Ali Amcanın yaptığı askerlik dönemini bilmiyoruz, anlattıklarıyla şu anki imkanların mukayese edilmesiyle hangi noktalara geldiğimizi görüyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Vali Erol, protokol üyeleriyle birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi’ni ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneğini de ziyaret etti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği’ndeki ziyarette Kore Cumhuriyeti ülkelerinde gazi olan ve sonradan hayatını kaybeden Konyalı gazileri onurlandırarak, ‘Türk Askeri Heykeli’ gönderdi. Kore Hükümetinin gönderdiği heykeller protokol üyeleri tarafından hayatını kaybeden gazilerin yakınlarına verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.