‘Millete minnettarız’

‘Millete minnettarız’

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Konya’da binlerce vatandaş darbe girişimine tepki göstermeyi ve demokrasi nöbetini sürdürüyor

 

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti yoğun bir katılım ile devam ediyor. Vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla Mevlana Meydanı'na akın etti

 

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti yoğun bir katılım ile devam ediyor. Darbe girişiminin on birinci gününde Konya meydanlarında yine coşku hakimdi. Selçuklu Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen geceye Konya Milletvekili Mehmet Bababaoğlu, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve çok sayıda sendika yetkilisi katıldı. Mevlana Meydanı’nda toplanan kadın-erkek, genç-yaşlı on binlerce vatandaş, geceden sabaha kadar sloganlar atarak darbe girişimini protesto ediyor. Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar sık sık, " idam isteriz, millet burada darbeciler nerede" sloganları attı. Meydanda demokrasi nöbetini tutan vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘İkinci bir emre kadar sokaklara sahip çıkalım’ demesi üzerine gecenin ilerleyen saatlerine kadar konvoylar oluşturup şehrin belirli noktalarında protestoya devam etti. Araçlarını Türk bayraklarıyla donatan Konyalılar darbe girişimine tepkilerini gün ağarana kadar sürdürüyor.

‘NE OLURSA OLSUN YILMADIK’

Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterileri ile başlayan program, İsmail Özarpa’nın okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Yatsı ezanının sahneden okunmasıyla namazını hep beraber eda eden Konyalılar açılış konuşması için mikrofonu alan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı dinledi. Başkan Altay Konuşmasına Mevlana Meydanında ki coşkulu kalabalığı selamlayarak başladı. Altay, “Yolculuğumuz Orta Asya’nın steplerinden başladı 1071’de Sultan Alparslan Malazgirt’te bu toprakların kapılarını bizlere açtı ve ortaya herkesin imrenerek baktığı Selçuklu şehri Konya çıktı, tabi sorunlarda onun beraberinde geldi bizler yılmadık ve küllerimizden yeniden Osmanlıyı inşa ettik. Viyana’nın kapısına kadar dayandık. Biz ne olursa olsun yılmadık” şeklinde konuştu.

EZANLARI TÜRKÇE OKUTTULAR

“Cumhuriyeti kurduk yine sorunlarımız bitmedi” diyen Altay, “Ezanlarımızı Türkçe okutmaya kalkıştılar. Rahmetli Menderes geldi ve ülke olarak tekrar ayağa kalktık, 1960 askeri darbesi ile Başbakanımız astılar. 1970’in sonlarında sağcı solcu diyerek gençlerimizi sokağa döktüler, 1980 ihtilalini yaptılar ama bizi yine yıldıramadılar. 1983’te Özal ile yeniden başladık yolculuğa, onu da şüpheli bir şekilde öldürdüler. Sonra Rahmetli Erbakan hocamız başa geçti, büyük gayretler ile bu ülkeye hizmet etmeye çalıştı, 28 Şubat Post modern darbesini yaptılar Hocamızı da hükümetten indirdiler. Ama asla bizi yıldıramadılar yıldıramayacaklar da. AK Parti hükümeti ile tekrar ayağa kalktık ama sorunlar yine sona ermedi. 27 Nisan e muhtırası geldi tekrar yönetime el koymaya kalktılar ama bizleri asla yıldıramadılar. Sonra gezi olayları ile tekrar gündeme geldiler, bir darbe de orda yapmaya çalıştılar. Bu olayların en kanlısını 15 Temmuzda yaşadık ilk duyduğumuzda çoğumuz bu zamanda darbe mi olurmuş biz ülke olarak bunu aştık dedik ama hainler boş durmamıştı ve sokakta asker üniforması giymiş teröristler gördü bu millet. Hep beraber Cumhurbaşkanımızın talimatı ile sokaklara döküldük ve hep beraber bu hain girişimi püskürttük” ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Babaoğlu, “Hepimizin bu memleket için vermiş olduğu mücadelenin önünde saygıyla eğiliyoruz. Bugün on birinci gün sadece yurtiçinde değil dünyada bizim 15 Temmuzdan beri yazdığımız destan anlatılıyor. Bugün sizlere özellikle yurtdışı yansımalarından bahsetmek istiyorum, biliyorsunuz bu hain darbe planı halkımızın büyük bir gayretiyle bertaraf edildi, kışlaların önünü kapattınız hainlerin emellerine ulaşmalarını engellemek için canla başla gayret ettiniz ve başarıya ulaştınız. Değişik ülkelerden bizleri arayanlar, farklı yayın organları Türk halkının büyük cesaretini, Demokrasiye milli iradeye bağlılığını, Cumhurbaşkanına olan saygısını sevgisini ve onun arkasında sımsıkı durmasını takdirle andılar” dedi.

TÜRKLER BİZİ KURTARSIN

Konuşmalarını yaparken halktan zaman zaman idam seslerinin yükselmesi üzerine Babaoğlu, “‘Meclisimize böyle bir teklif gelirse Konya Milletvekilleri olarak gözümüz kapalı onaylarız” ifadelerini kullandı. Babaoğlu, “Hatta Fransa’dan şöyle bir mesaj yazan oldu mesajda bundan sonra Fransa’da terör saldırısı olursa Türk halkını çağıralım bizi kurtarsınlar dediler. Ama maalesef bazı batılı medyalar özellikle Avrupa ve Amerika kaynaklı FETÖ Terör Örgütü tarafınca zehirlenmiş yazarlar bir kaç konuyu özellikle istismar etmeye başladılar. Dediler ki aman darbecilere iyi davranın, Başbakanımız ‘Onları beş yıldızlı otellerde misafir edecek değiliz herhalde’ dedi. Yine aynı şekilde yalan uydurmaya başladılar bugün yabancı bir gazete darbecilere işkenceler yaptığımız yönünde yalan bir haber yaptı, amaç sizlerin bu başarısını gölgelemek ama Allah’ın izni ile kimse bu başarımızı gölgeleyemeyecek” şeklinde konuştu.

ERBAKAN HOCAMIZ SÖYLEMİŞTİ

Darbecilerin ceplerinden çıkan bir dolar hakkında da konuşan Babaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Rahmetli Erbakan hocamız bu bir doların yıllar önce ne anlama geldiğini ifade etmişti. Bir dolar Siyonistlerin gizli mesajlarını içeriyordu. Biz milli mücadeleyi toptan yaptık.  Cumhurbaşkanımızın uçağı bir sorun olsa nereye gidebilir, nereye gitmesi daha güveni olur konusu tartışılırken Türkiye’de dört tane il zikrediliyor bunlardan bir tanesi de Konya. Bu gurur bize yetmez mi Konya, eğer Cumhurbaşkanımız Konya’ya gelse bizler bir milyon olarak etten duvar örerdik. Hepimizden Allah razı olsun geceniz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Gece çeşitli sendika yetkililerinin konuşması ile devam etti.

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.