Konya’da Cemil Meriç anıldı

Konya’da Cemil Meriç anıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Aydınlar Ocağı tarafından vefatının 30. yılında fikir ve dava adamı Cemil Meriç'i anma programı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde Medeniyet Okulu Akademi 2023 öğrencileri, öğretmenleri ve ailelerinin katılımı ile düzenlenen anma programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, değerlerimizi önce kendimiz tanımamız sonra yeni nesillere tanıtmamız gerektiğini söyledi. Cemil Meriç üstadın Türk medeniyetinin yetiştirdiği önemli değerlerden biri olduğunu belirten Başkan Akyürek, İstanbul'da öğrenci olduğu yıllarda kendisini ziyaret etme ve görme imkanı bulduğunu anlatarak, "O tanışıklık bizde iz bıraktı ve çok okumamıza ve kültürümüzü öğrenmemize katkı yaptı. Gençlerimize yeniden okumaya dönmeyi tavsiye ediyorum. İnternetle, sosyal medyayla olmuyor. Kitap kokusunu hissetmelerini tavsiye ediyorum. Cemil Meriç'i rahmetle ve minnetle anıyorum" dedi.

Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Mustafa Güçlü'nün de katıldığı programda Eğitimci Yazarlar Hasan Özücan, Hasan Arslan ve Muhammed Acıyan Cemil Meriç'i anlattı. Konuşmaların ardından programa katılanlar hep birlikte iftar yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.