Konya’da bir devir kapanıyor

Konya’da bir devir kapanıyor

Konya sporunun kalbi olan, içinde birçok başarıyı, sevinci ve hüznü barındıran Atatürk Stadyumunda yıkım işlemi başladı. Atatürk Spor Sitesi içinde yer alan 100. Yıl Spor Salonu, 2 ve 3 nolu sahaların yıkımına başlandı.

Konya’da sporun kalbinin attığı yer olan Atatürk Spor Sitesi’nde yıkım işlemi başladı. 1950 yılından bu yana Türk sporuna hizmet veren stadyumun devri artık tamamen bitiyor. Atatürk Spor Sitesi içinde yer alan 100. Yıl Spor Salonu, 2 ve 3 nolu sahaların yıkımına başlandı.

İlk etapta Pazar yeri olarak kullanılacak bölgenin yıkım işlemlerinin karşılığında da, daha önce Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol gereği, Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu ve Konya Büyükşehir Belediyesi Spor Ve Kongre Merkezi, bakanlığa devredilecek.

28310154_10156121257052208_301892953_o.jpg

KONYA’DA SPORUN KALBİ BURADA ATIYORDU

Konya’da spor denilince akla direkt Atatürk Spor Kompleksi gelir.   Futboldan basketbola, voleyboldan yüzmeye tekvandodan güreş satrançtan badmintona bunun gibi daha birçok branşa ev sahipliği yapan Atatürk Spor Kompleksi Amatör Futbol içinde tam bir merkezdi. Amatör Futbol maçları 2 ve 3 Nolu sahalarda oynanır ve birçok amatör kulübün soyunma odaları burada bulunuyordu. Konyalılar spor ile burada tanışıyor ve Konya’dan milli gurura giden yol bu spor kompleksinden geçiyordu.        

1 NOLU SAHA HİZMETE DEVAM EDİYOR 

Bir dönem Konyaspor’un maçlarını oynadığı Atatürk Spor Kompleksi içiresinde bulunan 1Nolu saha ise faaliyetlerine devam ediyor. Şuanda 100. Yıl Spor Salonu, 2 ve 3 nolu sahaların yıkımına başlandığı komplekste son olarak 1 Nolu saha yıkılacak.

KONYASPOR 2014 YILINDA VEDA ETMİŞTİ

Atiker Konyaspor Atatürk Stadyumuna 11 Mayıs 2014 tarihinde oynanan Kayserispor maçı ile veda etmişti. 2013-2014 sezonunda ligin bitimine 1 hafta kala 3-0 galip geldiği Kayserispor karşılaşmasına 64 yıllık Büyükşehir Belediye Atatürk Stadyumu'nda taraftarlarının önüne son kez çıkmış oldu. Konyaspor, ligden düşmesi kesinleşen Kayserispor'u ağırlarken 3-0'lık sonuçla ligde kalmayı garantilemişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum