Salih Acıbadem

Salih Acıbadem

Konya'da bir balığa 36.875 lira ödediler!

Konya'da bir balığa 36.875 lira ödediler!

Evet yanlış okumadınız. Zaten şaşırdığınız için yazıya tıkladınız. Olay Konya'da yaşandı.

Şaka falan değil. İki kişi bir sazan balığına 36.875 lira ödedi.

****
Beyşehir Gölü Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olarak ön plana çıkıyor. Bu yüzden herkes bu güzel gölümüzü bilir. Konya'nın denizi olarakta adlandırılıyor burası.

****
Tatlı su gölü olduğu için buradan çıkan sazan balığı nam yapmış. Bu sazanı yemek için özellikle Beyşehir'e giden çok insan var.

****
Dönelim 36.875 liralık sazan meselesine. Olaya biraz esprili yaklaşmak istedim. Geçtiğimiz gün Beyşehir'de suya elektrik vererek balık avlayan 2 kişiye 147.494 liralık idari para cezası kesildi.

****
Çevresel anlamda ciddi zararı var elektrikle balık avlamanın. Suyun içerisinde bulunan yavru balık ve diğer canlıları öldürüyor. Bu sebeple cezası biraz ağır.

****
Ceza yiyen 2 kişi beraberinde 4 adet sazan balığıyla yakalanmış. Yani 4 sazan için 147.494 lira ceza ödeyecekler. “Konya'da bir balığa 36.875 lira ödediler!” başlığı buradan geliyor.

****
Her yıl çok kişi bu zararlı avcılık yöntemi sebebiyle yüksek cezalar yiyor. Daha önce çok kez balık tutmaya gittiğim için biliyorum. Emek vererek balık tutmak çok zor.

****
Hele oltayla tutuyorsanız bazen bir balık için saatlerce beklersiniz. Sonuç olarak oltanıza küçük bir balık takılırsa onu geri suya bırakırsınız.

****
Ama maalesef kolaya kaçarak 3-5 balık için yüzlerce canlıyı öldüren kişiler çıkıyor. Bu yüzden cezalar çok daha ağır olmalı.

****
SAZAN ALTIN OLMUŞ

Pazar günü Balık Halindeydim. Bu sene balık fiyatlarında ciddi dalgalanma yaşandığı için vatandaş pek balık yiyemedi.

****
Fiyatlara bakınca şaşırdım doğrusu. Sazan balığının kilosu 30 lira olmuş. Bir zamanlar 10-15 liraya satılan sazandan bahsediyorum.

****
Asıl mesele bunu 'Beyşehir Sazanı' olarak satanların olması. Hirfanlı Barajından tutulan sazanları bu şekilde satıyorlarmış. Bunu balıkçılar söylüyor.

****
Bir bilgi daha vereyim. Beyşehir'e sazan balığı yemek için geliyorlar demiştim ya. Orada bulunan lokantalarda başka göllerde tutulan balıkları satıyor.

****
Hatta 700-800 kilo stok yapıp satanlar bile varmış. Beyşehir Sazanını tutmak çok zor.

O yüzden piyasada pek bulunmuyor.

****

Çıkan balıklarında müşterisi belli zaten.

****
Balık zengini bir ülkeyiz. Bu yüzden balığı sık sık tüketmek lazım.

Çünkü sağlık yönünden muazzam faydaları olan bir besin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Salih Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR