Konya’da bilek güreşi heyecanı yaşanacak

Konya’da bilek güreşi heyecanı yaşanacak

Konya’da ‘bilek güreşi’ dalında önemli çalışmalara imza atılıyor.

Konya’da ‘bilek güreşi’ dalında önemli çalışmalara imza atılıyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Konya İl Temsilciliği ve Konya Erdemli Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü işbirliği ile her yıl düzenlenen turnuvalarla yüzlerce sporcu ve binlerce kişi bu spor dalı ile tanışıyor. Konya İl Birinciliği Turnuvasını bu yıl Envar Eğitim Kurumlarının sponsorluğu ile gerçekleştirecek.Organizasyon kapsamında tüm liselerde tanıtım çalışmaları yapılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan  Özel Envar Koleji Kurucu Müdürü İsmail Tosun; “Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, boş zamanlarını verimli değerlendirmeleri ve enerjilerini faydalı alanlara kanalize etmeleri noktasında sporla buluşmalarının büyük önem arz ettiği düşünmekteyiz. Yine aynı vizyon ve misyon çerçevesinde gençlerimizin tarihi, milli ve kültürel mirasımızla buluşması, bu değerlerimizden ve zenginliklerimizden yeterince haberdar olmalarını sağlayacak faaliyetlerin gerçekleştirilmesi gerektiğini de düşünmekteyiz. Bu bağlamda bu proje ile gençlerimizi tarihi ve kültürel mirasımızın bir parçası olan bilek güreşi ile buluşturmayı amaçlamaktayız.” dedi.

Konya İl Birinciliği Turnuvasına 14-18 yaş arası genç erkekler katılabilecekler. 8 ağırlık grubunda sağ ve sol kol olmak üzere toplam 16 kategoride yapılacak turnuvada dereceye giren sporcular,  Konya Erdemli Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü ve Envar Eğitim Kurumları tarafından ödüllendirilecek. Ayrıca birincilik kazanan sporcular da 26-27 Aralık tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına Konya’yı temsil etme hakkı elde edecek.

Turnuvanın takvimi şu şekilde: Özel İbni Sina Sağlık Meslek Lisesi Bilek Güreşi Turnuvası: 12 Kasım , Özel Envar Koleji Bilek Güreşi Turnuvası: 19 Kasım, Konya İl Birinciliği Turnuvası: 22 Kasım, Saat: 10:30 (Turnuva Saati), Atatürk Kapalı Spor Salonu, Türkiye Şampiyonası - Ankara: 26-27 Aralık, Korkut Ata Kültür Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.