Konya'da bayram hazırlıkları bitti

Konya'da bayram hazırlıkları bitti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak Kurban Bayramı öncesi şehir genelinde huzurlu bir bayram için gerekli tüm hazırlıklarını yaptıklarını belirtti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Başkan Altay, Konyalıların Kurban Bayramı öncesi bayram alışverişlerini rahatça yapabilmeleri için Büyükşehir’e ait bütün kapalı otoparkların Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri; açık ve yol üzeri otoparkların ise arefe günü ücretsiz olarak hizmet vereceğini belirterek, toplu ulaşım araçlarının ise bayramın birinci ve ikinci günü ücretsiz, diğer günler yüzde 50 indirimli olarak hizmet vereceğini söyledi.

KURBAN SAĞLIĞI VE ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Kurban satış ve kesim yerleri konusunda da uyarılarda bulunarak ilçe belediyeleriyle birlikte belirlenen yerler dışında kurban satışı ve kesimi yapılmayacağının altını çizen Başkan Altay, “Ekiplerimiz halkımızın sağlığı için hayvanların sağlık ve belge kontrollerini yaparken; satış ve kesim yerlerinde oluşacak her türlü atıkların çevre kirliliğine mahal bırakmayacak şekilde toplanması ve temizlenmesi konusunda da gerekeni yapacak. Belediyemize ait Tatlıcak bölgesindeki Hayvan Park ve Pazar Yeri Tesisleri’nde veteriner hekimlerimiz tarafından bayramın ikinci günü akşamına kadar hayvanların ücretsiz genel muayenesi, yaş tayini ve ultrason ile gebelik testi hizmeti verilecek” dedi.

TÜM EKİPLERİMİZ BAYRAM BOYUNCA SEFERBER OLACAK

Konya merkez ve ilçelerdeki bütün mezarlıkların genel temizliğini yaparak vatandaşların huzur ve güvenliği için tedbirleri aldıklarına vurgu yapan Altay, temizlik çalışmalarının da ilçe belediyeleriyle birlikte bayramın son gününe kadar süreceğini aktardı. Başkan Altay, “İtfaiye, Zabıta, KOSKİ ve Fen İşleri ekiplerimiz bayram tatili süresince yaşanacak sorunlara anında müdahale etmek için nöbet tutmaya devam edecek. Şehrimizde, ülkemizde ve bütün İslam aleminde bayram alışverişinin ve bayramın huzur içinde geçmesi, çocukların yüzlerinin gülmesi, insanımızın mutlu olması en büyük temennimizdir. Bu duygularla, Kurban Bayramı’nı şimdiden tebrik ediyor, daha nice bayramlara hep birlikte kavuşmayı diliyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum