Konya'da AVM'ler sessizliğe büründü

Konya'da AVM'ler sessizliğe büründü

Koronavirüs tedbirleri kapsamında AVM'lerin içindeki işletmeler de kapalı tutuluyor. Konya'daki AVM'lerde sadece market ve eczaneler hizmet veriyor.

 

Türkiye'de 75 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs vaka sayısı ve endişesi her geçen gün artıyor. Hükümet ise Koronaya salgınına karşı çeşitli tedbirleri hayata geçiriyor. Bu tedbirlerden ilki, insanların toplu olarak vakit geçirdiği yerlerin geçici süreliğine kapatılması oldu. Ülke genelinde kafeler başta olmak üzere çoğu işyerinin kapatılmasına karar verildi.  Gözler, daha sonra AVM'lere çevrildi. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nce, halk sağlığı için toplum ve perakendecinin de talepleri dikkate alınarak, AVM’lerin kapatılmasına yönelik bir tavsiye kararı alındı. İlk etapta AVM'lerin büyük bir kısmı, bu tavsiye kararını uygulama konusunda tereddüt etti. Daha sonra AVM'lerin içinde de hizmet veren büyük mağaza zincirleri, işletmelerini geçici bir süreliğine kapatma kararı aldı. Konya'daki bazı AVM'ler yine ilk etapta AVM açılış ve kapanış saatleri ile ilgili düzenlemeye gitti. Yapılan uyarılar sonrasında dışarıya çıkmayan vatandaşlar, AVM kültürünü de bir süreliğine mecburi olarak rafa kaldırdı. AVM'lerdeki insan sayısında gözle görülür oranda bir düşüş yaşanırken, AVM içindeki işletmelerin de iş hacminde yüzde 85-90'a varan düşüş yaşandı. Tüm bu gelişmelerle birlikte AVM'lerin içinde hizmet veren çoğu işyeri de kapatma kararı aldı. Özellikle hafta sonları insan yoğunluğunun çok fazla olduğu AVM'lerde şuan için büyük bir sessizlik hakim. 

SADECE MARKET VE AVM'LER AÇIK

Konya'daki AVM'lerin içinde bulunan tüm ayakkabı ve giyim dükkânları, lokanta ve restoranlar, eğlence merkezleri, çocuk mağazaları kapatıldı. AVM'lerde sadece market ve eczaneler açık kaldı. Açık kalan marketlerde ise iş hacmi düştü. Tüm AVM'lerin ana giriş kapısı kapatıldı. Vatandaşlar, daha küçük bir giriş kapısına yönlendirildi.  

GELEN VATANDAŞLAR GERİ DÖNDÜ

Yine alışveriş için AVM'ye gelen bazı vatandaşlar arasından market ve eczane dışındaki tümü işletmelerin hizmet vermediğini yeni öğrenenler oldu. AVM'ye gelen ve işletmelerin kapalı olduğunu duyan vatandaşlar geri dönmek zorunda kaldı. Ayakkabı almak için AVM'ye gelen bir vatandaş, “AVM'lerin hizmet vermediğini yeni öğrendik. Ayakkabı ihtiyacımız vardı. AVM'de çeşitlilik fazla olduğu için burayı tercih ettik. Dükkânların kapalı olduğundan haberimiz yoktu. AVM'nin güvenlik çalışanları, mağazaların kapalı olduğunu söyleyince şok olduk. Biz, mağazaların hizmet vereceğini düşünüyorduk. Yanılmışız. Durum gerçekten çok ciddi” dedi. 

AVM OTOPARKLARI DA BOŞ KALDI

Vatandaşın AVM'ye gittiğinde yaşadığı en büyük sıkıntıların başında otopark sorunu geliyordu.  AVM içindeki mağazaların kapalı olması, vatandaşın önemli bir kısmının tavsiyelere uyarak evinden dışarıya çıkmaması da AVM'lerin otoparklarında nadir görülecek bir görüntüyü ortaya çıkardı. Konya'daki AVM'lerin otoparkında büyük boşluklar görüldü. Konya'da faaliyetlerini sınırlandıran AVM'ler sosyal medya hesaplarından da konu ile ilgili açıklamalar yaparak, “

Sizleri çok özledik. Yeniden hizmet vereceğimiz güne kadar hijyen ve dezenfeksiyon çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Sağlıklı günler dileriz” dedi.

EMRE ÖZGÜL 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.