Konya’da Atlı Yürüyüş

Konya’da Atlı Yürüyüş

Konya’da, darbe girişimine tepki olarak atlı yürüyüş gerçekleştirildi.

Konya’da, darbe girişimine tepki olarak atlı yürüyüş gerçekleştirildi.

Anıt Alanında başlayan “Darbeye hayır” temalı yürüyüşe, Konya Yarış Atı Sahipleri ve Yetiştiriciliği Derneği Başkanlığı öncülüğünde, Konya Rahvan Atlı Spor, Konya Atlı Okçuluk Kulübü, SÜ Veterinerlik Fakültesi Atlı Spor Kulübü ve biniciler katıldı.

Yürüyüşten önce konuşan, Konya Yarış Atları Sahipleri ve Yetiştiriciliği Dernek Başkanı Osman Gülcan, “Bu gün burada vatanımıza milletimize birliğimize devletin egemenliğine 15 Temmuz’daki menfur saldırının telini için bulunmuş durumdayız. Bu aşamada biz geçmişte olduğu gibi bugünde darbelerin karşısında olmayı geleceğimizin teminatı olan gençlerimize bir örnek olma adına toplandık. Burada duruşumuzu tanklara karşı atlarımızla varlığımızı mevcudiyetimizi ortaya dökmek için geldik. Ruhumuzda, içimizde var olan birliğin beraberliğin daim kılınmasını bu millete Allahım bir daha böyle acılar böyle tecrübeler yaşatmamasını canı gönülden diliyoruz. Milletin birliğine, bütünlüğüne, geleceğine kasteden o hain FETÖ’cuların en kararlı bir şekilde telin ediyoruz lanetliyoruz” şeklinde konuştu.

Anıt Meydanı’nda başlayan atlı yürüyüş, Zafer, Alaaddin, Kayalıpark güzergahında devam ettikten sonra Mevlana Meydanı’nda sona erdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.