Konya’da 447 bin 953 öğrenci yarıyıl tatiline girdi

Konya’da 447 bin 953 öğrenci yarıyıl tatiline girdi

Konya'da 447 bin 953 öğrenci yarıyıl tatiline girerek karne aldı.

2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesinin ardından Meram 15 Temmuz Milli Birlik İlkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi. Programa katılan Konya Valisi Yakup Canbolat, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy tarafından öğrencilere karnelere dağıtıldı.

Konya Valisi Yakup Canbolat, yarıyıl tatilinin hayırlı olmasını dileyerek, öğrencilerin tatilde kitap okumasını kendilerini kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Vali Canbolat, "Çocuklarımızın bu ara dönemde de kitap okumasını, kültürel ve sosyal faaliyette bulunmalarını tavsiye ediyoruz. Velilere de bir tavsiyemiz şu; çocukların getirdiği karneler üzerindeki notlar üzerinden çocuklarını şöyle değerlendirmeleri gerekiyor. Bir cezalandırma yöntemi gibi veya eksik görme gibi düşünmesinler. Bundan sonra çocukların eğitim geleceği ile ilgili hangi hangi alanlarda eksiği var, bunu nasıl geliştirebiliriz diye bakmaları gerekir. Velilere tavsiyemiz budur. Çocuklarına yakın ilgi duysunlar. Çünkü eğitim sadece okulla bitmiyor aile eğitimi de, evdeki eğitimde anne babanın okula olan, çocuğuna olan ilgisi de önemli. Okullarımızda olan eğitimin dışında ailelerde çocuklarının eğitimleri ile ilgilenmeli ve okul süreçlerinde takip etmeli bence. Bu anlamda okul idareleri ve öğretmenleri ile de sürekli iletişim ve diyalog halinde olmalılar" şeklinde konuştu.

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle sevinç yaşayan öğrenciler de, yarıyıl tatillerini kitap okuyarak ve gezerek geçireceklerini belirtti.

Karne takdiminden sonra bilgi ve okuma yarışmalarında derece yapan öğrencilere Valisi Yakup Canbolat, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve Meram Kaymakamı Resul Çelik tarafından başarı belgesi ve madalya verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.