Konya’da 437 bin öğrenci ders başı yaptı

Konya’da 437 bin öğrenci ders başı yaptı

Konya’da yeni eğitim öğretim yılında 437 bin öğrenci ders başı yaptı.

437 bin öğrenci dün ders başı yaptı. 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı açılışında konuşan Vali Yakup Canbolat, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmenin hem görevimiz hem de toplumsal sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz” dedi

2016-2016 Eğitim ve Öğretim yılı ‘İlköğretim Haftası’ ve ders yılı açılış töreni Meram Ali İhsan Dayıoğlugil İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Törene Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Garnizon Komutanı, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Cemil Paslı, İl Mille Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Vali Yardımcıları ve veliler katıldı. Eğitim ve Öğretim yılının açılışında tüm okullarda ilk derste “15 Temmuz şehitleri” anıldı.

Törende konuşan Vali Yakup Canbolat, “2016-2017 Eğitim-Öğretim yılına başlamanın sevincini ve heyecanını Ülkemiz genelinde olduğu gibi İlimizde de hep birlikte paylaşıyor ve beraberce yaşıyoruz. Bilindiği üzere; teknolojik yarışın hızla devam ettiği günümüzde gelişmeyi, refahı, geleceğe umutla bakmayı sağlayacak en etkili ve gerekli araç eğitimdir. Milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak ancak iyi yetişmiş nesillerle mümkündür” dedi.

EĞİTİMDE ÖNEMLİ MESAFELER ALINDI

Son yıllarda alt yapı eksiklerinin giderilmesi ve teknik imkanların geliştirilmesi açısından çok önemli mesafeler alındığına işaret eden Canbolat, şöyle konuştu:  “Bununla birlikte, eğitim sistemimizde genel istikrarın sağlanamaması ve sürekli bir arayış içinde olunmasının getirdiği bir çok sorunla karşı karşıya olduğumuzu ve bu sorunların çocuklarımızı olumsuz etkilediğini biliyoruz. Diğer taraftan, çocuklarımızın sürekli sınav stresi içinde yaşaması, sosyal aktivitelerden yoksun kalmaları, uygulamada okulların gerçek işlevini kaybetmesi ve yerini dershanelerin alması sorunlarının çözülmesi yolunda Milli Eğitim Bakanlığımızca belirlenen tedbirlerle ilgili gerekli çalışmaları da yürütüyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmenin hem görevimiz hem de toplumsal sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz. Çünkü iyi yetişmiş; tarihini, dilini, örf ve adetlerini, ülkesini ve dünyayı tanıyan, teknolojiyi kullanan, bilime, rekabete açık, özgüveni yüksek, donanımlı nesillerin, hem kendilerinin geleceği, hem de ülkemizin ve dünyamızın geleceği açısından son derece önemli olduğuna inanıyoruz.”

KONYA BİR ÖĞRENCİ ŞEHRİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de yaptığı konuşmada Konya’nın bir öğrenci şehri olduğunu belirterek, “Üniversiteli öğrencilerle birlikte 600 bine yakın öğrenci şehrimizde bulunuyor. Ayrıca Suriyeli öğrenciler de okullarımızda eğitim görüyor. Bizler de okullarımızdaki çeşitli eksikliklerin giderilmesi, spor salonlarına, bilgi evlerine, kütüphanelere kavuşması için çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca Medeniyet Okulu, Genç KOMEK ile birlikte yürüttüğümüz ‘değerler eğitimi’ çalışmaları ile çocuklarımızın milli ve manevi değerlere bağlı yetişmesi için bir vesile olacaktır” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da yaptığı konuşmasına yeni eğitim öğretim yılının hayırlar getirmesi temennisi ile başladı. Konya’da 437 bin örgün eğitim öğrencisinin ders başı yapacağını belirten Gürsoy, şöyle konuştu: “27 bin öğretmenimiz ve 1791 okulumuzda bugün ders başı yapıyoruz. Geçtiğimiz yılda ataması yapılan stajyer öğretmenlerimizden 751’i bugün işbaşı yapacak. Hepimizde derin yaralar açan, ülkemize ihanet edenlerin kursaklarında kalan 15 Temmuz hareketi eğitim öğretim hareketinin ne kadar önemli olduğunu ve boşluk kabul etmeyeceğini göstermiştir. Eğitim belirli kişilerin eline bırakılamaz, devletimiz eliyle yönetilmelidir. Bugün tüm okullarımızda ilk ders 15 temmuz şehitlerimizi anma etkinliği ile başlayacaktır. Konya olarak ürettiğimiz tüm eğitim projelerinde ülkemizi bir adım daha ileri götürmeyi hedefliyoruz.”

Konuşmaların ardından şiirler okundu, Türk halk dansları yapıldı. Daha sonra protokol üyeleri bir sınıfa geçerek öğrencileri tebrik etti ve Milli Eğtim Bakanlığı’nca hazırlanan ’15 Temmuz’ filmini izledi.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.