Konya’da 29 öğrenci içtikleri sudan hastanelik oldu

Konya’da 29 öğrenci içtikleri sudan hastanelik oldu

Konya'da ortaokul öğrencisi 29 çocuk okulun bahçesinde bulunan çeşmeden su içtikten sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Olay, merkez Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi Muhabbet Sokak'ta bulunan Şehit Abdullah Tayyip Olçok İmam Hatip Ortaokulunda meydana geldi. Okulda, beden eğitimi dersi için bahçede bulunan çocuklardan bazıları ile teneffüse çıkan bazı öğrenciler okulun arka bahçesinde bulunan çeşmeden su içti. Bir süre sonra mide bulantısı, baş dönmesi, kusma gibi şikayetlerle rahatsızlanan çocuklar durumu öğretmenlerine bildirdi. Bunun üzerine okula 112 Acil Yardım ambulansı ile polis ekipleri sevk edildi. Okula gelen sağlık ekipleri çocuklara müdahale ederken, 29 öğrenci ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. KOSKİ (Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi) ekipleri de okula gelerek çeşmeden su numunesi aldı ve suyu kesti.

Okuldaki çeşmeden su içen ve ağlayan bir öğrenci, beden eğitimi dersinden sonra su içtiklerini belirterek, "Midem bulandı, başım dönmeye başladı. Biz oturuyorduk. Öğretmenimiz geldi, ne oldu diye sordu. Sonra biz de durumu anlattık. Ondan sonra da ambulans çağırdılar" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.