Konya’da 2017-2018 adli yıl açılışı gerçekleştirildi

Konya’da 2017-2018 adli yıl açılışı gerçekleştirildi

Konya'da 2017-2018 adli yıl açılışı düzenlenen programla gerçekleştirildi.

Konya Adliyesi ve Konya Baro Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen program Adalet Sarayı bahçesinde gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören resepsiyonla devam etti.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, yeni adli yıl nedeniyle yayımladığı mesajında, yargı mensupları olarak farklı görevlerde bulunmalarına rağmen, hukukun üstünlüğünü benimsediklerini kaydetti. Hak ve adalet kavramının hayata geçirilmesi için çaba gösteren meslek insanları olduklarını aktaran Tezcan, "Görevimizi evrensel hukukun ana ilkelerini, insan haklarını esas alan çağdaş bir anlayışla hızlı ve etkin bir biçimde bir biçimde ifa etmeye kararlıyız. Her zaman ve herkes için adaleti gözeterek, bağımsızlık, tarafsızlık ve objektifliği tüm çalışmalarında benimseyen şeffaf bir yargı anlayışı içinde adalet görevini yerine getirmeye çalışmalıyız. Yargının sağlıklı ve hızlı ilerlemesi aynı zamanda hukuk devletinin de güvencesidir. Adalet, toplumun barış huzur ve refahının ön şartıdır. Devletler ancak hukukun üstünlüğü üzerine kurulursa, daha sağlıklı yaşarlar ve daha uzun ömürlü olurlar. Tüm bu duygu ve düşüncelerle 2017-2018 adli yılının memleketimize, milletimize, yargı camiasına ve adliyemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Adli yıl açılış törenine, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Teczan, Konya Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nuri Koçer, Konya Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ali Gökpınar, Konya Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Kemal Kuku, Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ, Konya Adliyesi Hakim ve Cumhuriyet Savcıları, Konya Barosu Avukatları ile Konya Adliyesi personeli katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.