Konya'da 14 yıllık faili meçhul cinayet aydınlatıldı

Konya'da 14 yıllık faili meçhul cinayet aydınlatıldı

22 Haziran 2003 tarihinde kemerle boğulup darp edilerek öldürüldüktün sonra Beyşehir yolunda ıssız bir araziye atılan 27 yaşındaki Ümmü Şimşek'in olayı o tarihte Merhaba Gazetesi'nde yapılan haberin küpürü sayesinde 14 yıl sonra aydınlığa kavuşturuldu

22 Haziran 2003 tarihinde kemerle boğulup darp edilerek öldürüldüktün sonra Beyşehir yolunda ıssız bir araziye atılan 27 yaşındaki Ümmü Şimşek'in olayı o tarihte Merhaba Gazetesi'nde yapılan haberin küpürü sayesinde 14 yıl sonra aydınlığa kavuşturuldu.

img-20170223-wa0005-(2).jpg

14 YILLIK SIR AYDINLATILDI

22 Haziran 2003 tarihinde meydana gelen olayda koyunlarını otlatan bir çobanın ıssız arazide köprü altında bir kadın cesedi ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, kimliği belirsiz genç kadının kemerle boğulduktan sonra darp edilerek öldürüldüğünü tespit etti. O tarihte yapılan tüm araştırmalara rağmen kimliği tespit edilemeyen genç kadın Savcılık talimatı ile Musalla Mezarlığı'nda Kimsesizler Mezarlığına 122 Nolu Adaya defnedildi. O tarihten sonra genç kadının cinayeti 'Faili Meçhul' olarak kayıtlara geçti. Geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde Çumra Cumhuriyet Savcılığı'na, "Çumra'da oturan Ümmü Şimşek'in 2003 yılından beri kayıp olduğu ve öldürülüp Konya'da Kimsesizler Mezarlığı'na defnedilmiş olabileceği" ihbarı geldi.

img-20170223-wa0007-(2).jpg

YILLAR SONRA SAVCILIĞA İHBAR

İhbar üzerine harekete geçen savcılık ve Konya Cinayet Masası ekipleri geniş çaplı bir araştırmaya başladı. Polis Şimşek'in ailesi ve yakınlarıyla görüştü. Aile fertlerinin bazılarının çelişkili ifadeler vermesinden şüphelenince araştırmalarını derinleştiren özel ekip, 2003 yılına ait binlerce yerel ve ulusal gazetelerin arşivlerini İl Halk Kütüphanesi'nden tek tek inceledi. Günler sonra Merhaba Gazetesi'nde Ali Sait Öge imzası ile yayınlanan, "Esrarengiz Cinayet' başlıklı haberin küpürüne ulaşan ekipler haberin fotoğrafındaki öldürülmüş olarak bulunan kadın ile ihbarcının savcılığa Ümmü Şimşek'e ait verdiği fotoğrafın aynı olduğunu belirledi.

14 YIL SONRA ADLİ MAKAMLARDA

20170223_2_22015379_19181132-001.jpg

Polis, Ümmi Şimşek'in, yakınları R.Ş, H.Ş. Z.Ş. T.Ş. ve İ.Ş yi göz altına aldı.  Ümmü Şimşek'in ailesini çapraz sorguya alan polis, aile içi cinayeti ortaya çıkardı. Ümmü Şimşek'in, 2003 yılında cezaevinde bulunan eşi Hasan Şimşek'i, başka bir erkekle aldattığı iddiasıyla yakınları tarafından bir otomobile bindirilerek Konya-Isparta Karayolu 28'inci kilometresine getirildiği, burada ailesi tarafından kemerle boğulduğu ve dövülerek öldürüldükten sonra bölgede bulunan dere yatağına attıkları saptandı. Cinayeti itiraf eden R.Ş, T.Ş. ve İ.Ş. tutuklanarak cezaevine konuldu. Öte yandan olayın ardından şahısların Çumra'daki evlere döndüğü Ümmü Şimşek'in 3 yaşındaki kızını da öldürmekten son anda vazgeçtikleri ve çocuğu Ümmü Şimşek'in, eşinin babasına teslim ettiği öğrenildi.

yalniz-bir-insan-(152).jpg

İBRAHİM BÜYÜKEKEN merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.