Konya yüzölçümünden daha da büyüktür

Konya yüzölçümünden daha da büyüktür

Atiker Konyaspor Başkan Yardımcısı Celalettin Çakıcı Trabzonspor maçında yaşanan tüm olaylarla ilgili olarak “Lütfen Konya’nın büyüklüğünü yüzölçümüyle sınırlı görmesinler çünkü Konya her anlamda her güce sahip” ifadelerini kullandı

Atiker Konyaspor Başkan Yardımcısı Celalettin Çakıcı açıklamalarda bulundu. Çakıcı hakem hatalarına sert tepki gösterdi ve herkesi adaletli olmaya çağırdı. Başkan Yardımcısı Celalettin Çakıcı sözlerine doksan dakika boyunca takımı destekleyen taraftarlara ve maçın neredeyse tamamında 10 kişi mücadele eden futbolculara ve teknik heyete teşekkür ederek başladı.

TAKDİR HAKLARI HER TAKIMA EŞİT UYGULANMIYOR

Başkan Yardımcısı Çakıcı sözlerini şöyle sürdürdü: “Futbol göreceli bir oyun ve futbolun içerisine farklı şeyler katmadığınız sürece güzellikler ortaya çıkıyor. Trabzonspor maçında yaşadığımız, gerek kırmızı kartlar, gerek aleyhimize verilen penaltıda gerekse ofsayttan yediğimiz ikinci gole baktığımızda zaten bazen adaletin her iki tarafa da tecelli etmediğini görüyoruz maalesef. Bundan dolayı da üzüntülerimiz dile getirmeye çalışıyoruz elimizden geldiğince. Dört gün önce Trabzon’da bir kupa mücadelesi oynadık özellikle o maçta Vedat’a yapılan harekette aynı pozisyonda sarı kart verilirken bugün Ali Turan’ın pozisyonu kırmızı kart ile cezalandırıldı. Takdir hakları her nedense dört büyütülmüşlere daha farklı uygulanıyor. Pozisyonlara yorumcu arkadaşlarımız da baktıkları zaman zaten görecekler ve dile getirecekler.”

PENALTIYI O MESAFEDEN GÖREN HAKEMİN OFSAYTI ATLAMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Konyaspor’un aleyhine verilen penaltıda çizgi hakeminin uyarıda bulunması, yenilen  ikinci golde ise aynı hakemin ofsaytı tespit edememiş olmasına dikkat çeken Çakıcı, “Bir penaltı pozisyonu var ki Mete Kalkavan pozisyonu görmüş olmasına rağmen vücut diliyle kollarının kapalı olduğunu söylüyor. İkinci defa baktığımız zaman pozisyon kesinlikle penaltı çünkü oyuncumuz elini kaldırıp topun gitmesini engellemiş. Konu aslında bu değil, asıl anlatmaya çalıştığım konu dördüncü hakem Mete Hoca’yı uyarmamış maraton tribününün önündeki çizgi hakemi penaltıyı vermiş. Aynı çizgi hakeminin bir buçuk metre ofsaytı atlamış olması çok düşündürücü, çok üzüntü verici.” diye konuştu.

KONYA’NIN BÜYÜKLÜĞÜ YÜZÖLÇÜMÜYLE SINIRLI GÖRÜLMESİN

Tek isteklerinin herkesin adaletli davranması olduğunu söyleyen Çakıcı, “Bizler elimizden geldiğince yapı itibariyle Konya’nın hoşgörüsüyle hareket ederek bu tür zamanlarda hakemin de hata yapabileceğini belirtiyoruz. Ama bu sezonun başından beri canımız yanıyor, sürekli skora etki eden hatalarla karşı karşıya kalıyoruz. Herkesin adaletli olmasını rica ediyoruz. Sahaya çıkan hakemin, maçı anlatan spikerin, yeri geldiği zaman yorumcuların. Çünkü iki milyonluk Konya şehrini dünyanın her yerinde taraftarının olduğu bir şehri temsil ediyoruz. Özellikle şunu vurgulamak istiyorum lütfen Konya’nın büyüklüğünü yüzölçümüyle sınırlı görmesinler çünkü Konya her anlamda her güce sahip. Dediğim gibi mütevazılığımız, hoşgörümüzü lütfen kullanmaya çalışmasınlar, bizim amacımız ve hedefimiz bu takımı adaletle sahaya çıkararak hakkımız olanı hakkaniyet sınırları içerisinde ligde dönem dönem kupalar alarak, dönem dönem iyi futbol oynayarak, seyir zevki yüksek maçlarla bütün Türk sporseverlere bir şeyler katmaya çalışıyoruz. Futbolun marka değerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. O yüzden sizlerin özellikle bizim sesimiz olacağınızdan hiç şüphe duymuyorum ve bu konuda desteklerinizi rica ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.