Konya yeni metro hatları açıklandı

Konya yeni metro hatları açıklandı

45 kilometrelik Konya metrosu için 3 milyar TL harcanacak. Konya metrosu 2020 yılında faaliyete geçecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Konya'ya yaptırılacak Metro Hattı'nın tanıtım toplantısı Dedeman Otel'de yapıldı. örene Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, AK Parti Konya Milletvekilleri ve 25.Dönem Milletvekili adayları katıldı.İlk etap Otogar-Kampüs arasına yapılacak.

ŞEHRİN DOKUSU DA KORUNACAK

Törende konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şehirlerin plansızyapılaşması yüzünden araç trafiği de arttı. Şehirlerin dokusu bozuldu. 1980'lerde lik raylı sistem hizmete girdi. Bizim dönemimizde şehrin dokusunu koruma çalışmaları arttı. Konya bir tarım merkezi, enerji merkezi, ilim merkezidir. Şehir kültürünü koruması en büyük meydan okumadır. Tarihin de milletin de Allah'ın da hesap soracağı budur. 13. yüzyılda payitaht olan Konya, 21. Yüzyılda da yükselen örneek bir şehri olmak zorundadır. Konya'yı ulaştırma akışlarının merkezine yerleştiriyoruz. Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir ve Kayseri Hattı'nda inanç ve doğa turizmi oluşturmayı hedefliyoruz. Lojistik Merkezle Mersin'e de ulaşarak, Konya'yı son derece önemli bir merkeze getireceğiz. Konya'ya yeni bir insan hareketliliği olacak. Bunu şimdiden yönetmemiz lazım. Konya sanayi bölgesi haline gelmiştir. Ulaştırmanın önemi her geçen yıl artmaktadır. Şehirlerin dokusunu da korumalıyız. Kaybettiğimiz şehir kültürünü yeniden kazanabilmek için çalışmak zorundayız. Şehir içi ulaşımı dünyanın en önemli tasavvuf ve manevi merkezlerinden biri olacak şekilde ayarlamamız gerekiyor. İktidara geldiğimiz 1 üniversite vardı. Şimdi 5 üniversite var. Öğrencilerin hareketliliğini göz önüne almamız gerekiyor. Raylı sistemin Konya'da başlamış olması büyük bir devrimdir. Ama bunun bir adım ötesine geçmemiş lazım. Yatay yapılaşmaya ağırlık vermemiz lazım. Bir taraftan şehrin kültürel dokusunu korurken diğer taraftan da ulaştırmayı şehir dokusuna zarar vermeden sağlamaktır. Egzoz dumanlarıyla tarihi dokunun bozulmasına izin vermemeliyiz. Şehir içerisinde hızlı bir ulaşım sağlamak gerekiyor. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımızla aylardır çalışıyorduk. Kadim kültürümüzü koruyarak, Konya'da ulaşımda bir adım öteye gideceğiz" dedi.

img_6019.jpg

KONYA İÇİN TEK ÇÖZÜM METRO 

Tanıtım filminin ardından Davutoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: " Ulaşımı yerin altına alarak, tarihi dokuyu koruyoruz. Tarihi dokuyu korumak bizim ecdada borcumuzsa, geleceği planlamakla da torunlarımıza borçluyuz. 500 bin civarında talebi karşılayacağız. Konya için tek çözüm yolu metroyu kazandırmaktı. Öğrenci ve öğretim üyesi metro hattıyla başka üniversiteye gidebilecek. 5 üniversite metro hattıyla birbirine bağlanacak. Hastaneler metro hattıyla birbirine bağlanacak. 2020 yılına bu projenin ilk aşaması bitirilecek. İlk aşama 2018 yılına bitirilmelidir. 2018'in Şeb-i Arus'una bitirilmelidir. 2020 yılının Şeb-i Arus'unda ise 2. etabı tamamlanacaktır. Raylı ulaşımla Konya'da ulaşılamayacak bir yer kalmayacaktır. Akdeniz ve Kapadokya hattında ise hızlı tren ve yollarla Konya küresel dünyanın merkez şehri olacaktır. Bütün Konyalıların bu projeyi sahiplenmesini istiyoruz. Bu projenin Konyamıza hayırlı olmasını diliyorum."

RAYLI ULAŞIMA DESTEK ARTACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ise konuşmasında şunları söyledi: "Ulaşım ve iletişim alanında Bakanlık olarak 221 milyarın doların üzerinde yatırım yaptık. Kent içi raylı yatırımlara destek verdik. 11 milyar dolar tutarındaki projeyi tamamladık. 8 milyarın üzerindeki projenin de çalışmaları da hızla yürütülmektedir. Konya'da 2013 yılından 2014 yılına kadar 3 milyar TL yatırım yaptık. Karayolları yatırımları yaptık. Antalya, Eskişehir ve Isparta bağlantıları bölünmüş yol haline getirilmiştir. 122 kilometrelik Konya Çevre Yolu'nun 22 kilometrelik kısmının ihalesi yapıldı. Çalışmalar başladı. Konya Seydişehir-Antalya Yolu'nun 111 kilometreesini tamamladık. 22 kilometrelik yol çalışması devam ediyor. Konya-Ereğli, Konya-Akşehir yolları çalışmaları sürecek. Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı en kısa sürede tamamlanacak. Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren çalışmaları başladı. Akdeniz'i İç Anadolu'ya bağlayacağız. Lojistik Köy çalışmalarıyla ihracat artacak."

HAYAL PROJELER GERÇEĞE DÖNÜYOR

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın hayal projelerinin bir bir hayata geçtiğini belirterek, şunları kaydetti: "Bilim Merkezi, Stadyum projesi hayal projeler arasındaydı. Hayal projeler içerisinde yer almasına cesaret edemediğimiz bazı projelerimiz de hükümetimiz ve Başbakanımız sayesinde hayata geçme aşamasına geldi. Konya'ya çok önemli ulaşım yatırımları yapıldı. Ulaştırma Bakanlığı'na desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Konya, Anadolu'da ilk raylı sistemin kullanıldığı şehir olmuştur. Bugün Konya 5 üniversitesiyle, genç nüfusuyla, dinamik yapısıyla hareketliliğiyle çok farklı bir noktaya taşınmış olacaktır. Konya'mıza yapılan yatırımlardan dolayı teşekkür ediyorum." Tören yapılan duanın ardından sona erdi. 

adsiz.20150424203653.png

PROJE 3 MİLYAR LİRAYA MAL OLACAK

Konya'da tramvay ile Kampüs-Alaaddin arası 64 dakika olan mesafe Metro ile 29 dakika olacak. Yeni yapılması planlanan hat Meram'a da uzanacak. Kampüs'ten Meram'a 21.4 kilometrelik mesafe 37 dakikada gidelecek. Metro ile Kampüs-Otogar arası 14 dakika, Alaaddin-Otogar arası 16 dakika olacak. Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden Yeni YHT Gar-Meram 35 dakika olacak. Önemli duraklar ise şu şekilde olacak: Necmettin Erbakan Üniversitesi, Meram Tıp Fakültesi, Yeni YHT Gar, Mevlana Kültür Merkezi, Meram Belediyesi. Konya toplu ulaşımının omurgasını kuracak olan proje 3 aşamalı olarak hayata geçirilecek. 45 kilometrelik hat, 3 milyar liraya mal olacak. Yüksek Hızlı Tren entegrasyonuyla Konya, dünyaya bağlanacak.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN merhabahaber.com

İŞTE KONYA'DA YAPILMASI PLANLANAN YENİ METRO HATLARI

konya-yeni-metro-hat.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum