Emre Özgül

Emre Özgül

Konya trafikte sınıfta kaldı

Konya trafikte sınıfta kaldı

Çoğumuzun trafik kurallarına uymayanları uyaracak gücü bile kalmadı. Sonuç ortada. Tablo vahim, ihmal fazla, bilanço ağır.

 

Konya'da her gün onlarca trafik kazası yaşanıyor. Bu kazaları hafif sıyrıkla atlatanlar kadar ağır yaralananlar ve hayatını kaybedenler de oluyor. Birilerin çıkıp da yahu kardeşim, bu gidişat nereye diyememesi, akıllardaki soru işaretlerini çoğaltıyor.

**

Önleyici tedbirler yetersiz. Sürücüler bilinçsiz. Bazı odalar ve yetkililer tepkisiz. Tüm bunları gün içerisinde toplu taşıma araçlarını sıklıkla kullandığım için rahatlıkla söyleyebiliyorum.

**

Siz siz olun, imkanınız varsa Bosna'dan Ankara Yolu üzerinden şehir merkezine hareket eden 44 numaralı otobüs hattına binmeyin. Otobüste toz duman içinde kalmak, eski otobüslerle can güvenliğim olmadan yolculuk yapmak, her gün otobüs içinde onlarca kavga görmek ve o kadar yolu sürekli ayakta gitmek istiyorum diyorsanız eyvallah. Yani macera arıyorsanız ona

diyecek lafım yok.

**

Keşke sıkıntımız bunlarla sınırlı kalabilseydi. Anlatacaklarımdan çoğunuzun haberi yok.   Geçenlerde tramvayda yolculuk yaparken bir vatandaş ile tanıştım. İstanbul'dan Konya'ya talihsiz bir olay sebebiyle gelmiş. Üniversitede okuyan kızı, okula gitmek için minibüse biniyor. Kalabalık olduğu için ayakta kalan kız, Minibüs şoförünün yaptığı çok ani ve gereksiz bir fren dolayısıyla bulunduğu yerden metrelerce öteye fırlıyor. Başına ağır darbe alan kız hastaneye kaldırılıyor.

**

Devam eden sohbetimizde; bunların yaşanması çok normal deyince bana niye diye sordu. Bende,   “Trafikte saygı yok. Minibüs şoförleriyle yolcular arasında büyük bir iletişim sorunu var. Konyalı bazı minibüs şoförleri, nerede nasıl davranacağını bilmiyor. Onlarca insanı minibüse doldurup da çevirmeye yakalandıktan sonra yolcuları istediği yere varmadan indiren şoförler gördüm. İnsana saygı ve değerin bu kadar verildiği bir toplumdan ne beklenebilir ki” dedim.

**

Konya Motosiklet ve Bisiklet Tamircileri Odası Başkanı Ahmet Çal'ı geçtiğimiz günlerde ziyaret etme imkanı buldum. Başkan'a Konya'da yaşanan üzücü motor kazalarının sebebini sorunca bana verdiği tek cevap şu oldu: “Motor kazalarının yüzde 80'i minibüs şoförlerinden kaynaklanıyor. Kimse motor ve bisiklet sürücülerine yeteri kadar değer vermiyor.” Başkanın ifadeleri de tartışmaya açık.

**

Bu sessizlik devam ederse, çok canlar yanar. Acıya sessiz kalmak o suçu işlemeye eş değerdir. Daha fazla canın yanmasını istemiyorsan kurallara uy ve trafikte saygılı ol.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Özgül Arşivi
SON YAZILAR