Konya tarımı masaya yatırılacak

Konya tarımı masaya yatırılacak

ASKON öncülüğünde gerçekleştirilecek olan Çatalhöyük Tarım Zirvesine Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'nin de katılacağını söyleyen ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, “Bakan beye şehrimizin tarımı ile ilgili de raporlar sunacağız” dedi

ASKON Konya Şubesi öncülüğünde yarın Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin katılımı ile düzenlenecek olan “Çatalhöyük Tarım Zirvesi” öncesinde ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım ve beraberindekiler tarafından ASKON şube binasında bir basın toplantısı düzenlendi.

BU ZİRVEYİ HER YIL YAPMAK İSTİYORUZ

Konya'nın ülke tarımının merkezi ve kalbi olduğunu belirten Başkan Yıldırım programa bu yüzden Tarım Zirvesi adını verdiklerini vurguladı. Programa ilişkin yaklaşık 4 ay önce çalışmalara başlamış olduklarını ifade eden Yakup Yıldırım, “ 4 ay önce çalışmalarına başladığımız programımızı büyük bir zirveyle gerçekleştireceğiz. Her yıl düzenlenmesini planladığımız Çatalhöyük Milli Tarım Zirvesi yıllara göre ve ülkemizin tarım politikaları ışığında farklılıklar gösterecektir” diye konuştu.

PROGRAMDA 3 OTURUM OLACAK

Program akışı ile ilgili de bilgiler veren Başkan Yıldırım, “Programımız Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin açılış konuşması Cem Seymen, İrfan Donat, Fikret Akınerdem hocalarımızın moderatörlüğünde Selçuklu Kongre Merkezi’nde başlayacak ve 3 oturum olarak gerçekleşecek. 20 Haziran Perşembe Günü ise konuklarımız ile birlikte Çatalhöyük alan ziyaretimiz olacak” dedi

AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Zirvenin teması olan Çatalhöyük ile ilgi de bilgiler veren Yakup Yıldırım, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı: “Hepimizin bildiği gibi Anadolu'da neolitik çağın ilk ve en önemli arkeolojik buluntularından biri kabul edilen Çatalhöyük, tarımında ilk yapıldığı yerlerden biri olarak kayıtlara geçmiştir. Çatalhöyük şehrimiz ve ülkemiz adına, tarihten gelen kültürel mirasımızdır. Bu mirasımızı Dünya’ya tanıtmak ve gelecek nesillere ulaştırmak için elimizden gelenin en iyisini şehir insanı olarak yapmaya mecburuz. Umarız zirvemizin ismini Çatalhöyük olarak adlandırarak bir farkındalık oluşturmayı başarabiliriz”

EMRE ÖZGÜL

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.