Abdullah Kaya

Abdullah Kaya

Konya tarımı eğitimle büyük hedeflere ulaşacak

Konya tarımı eğitimle büyük hedeflere ulaşacak

Dünyanın geleceği tarıma bağlıdır. Teknoloji olmasa da hayat devam edecektir, Ama insanlık hayatını devam ettirebilmesi için, Mutlak surette gıdaya ihtiyaç vardır. Gıda ihtiyacının giderilmesi Tarım ve hayvancılığın en iyi şekilde yapılmasına bağlıdır..

**

2015 yılına kadar yaklaşık 5000 çiftçiye   çeşitli konularda eğitim, şahsım ve çalışma arkadaşlarımız tarafından verilidi. 2017 yılının ortalarında ise bu rakam 10 bine yaklaşmıştır. Eğitimler MEB Halk eğitim kurumları ile ortaklaşa yapılmış olup, eğitimler neticesinde, yaklaşık  10 bin kişinin Uluslararası konjektür de kabul gören  MEB onaylı  sertifika alması sağlanmıştır...

**

Tarım ve hayvancılıkta eğitim ve teknoloji kullanılarak başta kırsal olmak üzere tarımsal üretim ile uğraşan insanların her alanda ihtiyaçları giderilmesi verim ve kalitenin arttırılması buna bağlı olarak da kârlılık ve yaşam seviyesinin yükseltilmesi misyonumuz olmuştur.

**

2023 yılına kadar Milli Tarım Projesi çerçevesinde 55 Ziraat Mühendisi ile büyük eğitim projesi geliştirerek, Konya da tüm üreticilere, eğitim seferberliğine Belediyeler,Ziraat odaları, Birlikler ve STK larının desteği ile başlamıştır. 

**

Konya tarımı eğitimle çağ atlayacaktır.Yaklaşık 1 aydır 31 ilçemizde Belediyeler başta olmak üzere Ziraat odaları,Birlikler ve sivil toplum örgütü kuruluşları ile yapmış olduğumuz istişare ve görüşmelerde bu eğitim projesinden heyecan duymaları bölgelerinde bu eğitim projesi ile çok şeylerin değişeceğini beyan etmeleri,her türlü desteği vereceklerini ifade etmeleri Konya tarımının daha da ileri gideceğinin göstergesi olarak karşımıza çıkması sorumluluğumuzu daha da artırmıştır.

**

Tarımsal eğitimde ve bilgi paylaşımında Türkiye'de tarımın baş şehri konyadan en iyisi olma yolunda , gerçekleştirilen eğitim programları kapsamında, eğitimli Çiftçi ve bilinçli tarım ile sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamak bu proje ile gerçekleştirilmiş olacaktır...

**

2017-2023 dönemini kapsayan Uzun Vadeli Gelişmenin Temel Amaçları ve Stratejisinde; “Türkiye'nin jeostratejik konumu, kültürel birikimi, ekonomik ve sosyal alanda sağlayacağı gelişmeler sonucu bölgesel bir güç olarak etkinliğini daha da arttırması, 2023’ler de ise küresel bir güç olması hedeflenmiştir. Türkiye'nin mevcut birikimi ile bu hedefleri gerçekleştirebilecek gücüne sahip” olduğuna işaret edilmiştir.

**

Bu bağlamda; Cumhurbaşkanı ve Hükümetin milli tarım projesini yürürlüğe koyması kapsamında, Milli Tarım Projesi’ne (2023 yılında tarımsal hasılanın 150 Milyar dolara çıkması) tarımın başşehri Konya tüm STK, kamu, özel kuruluşlar, üniversiteler  ile Konya’ya yakışır bir şekilde sahip çıkması ve destek vermesi, Konya tarımının çehresini değiştirecektir. Milli Tarım proje hedeflerine ulaşabilmek için üretimin artırılması, bunun için de üretici ve üretici adaylarının, eğitimi ön plana çıkmaktadır. İnşallah bu eğitim Konyamıza ve ülkemize hayırlı olsun..

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Abdullah Kaya Arşivi
SON YAZILAR