Konya sporuna bir 'gurur” daha

Konya sporuna bir 'gurur” daha

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı olan ASKF Konya Başkanı Remzi Ay, Konya sporu için verdiği hizmetleri bundan böyle ülke genelinde de devam edecektir

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu 16. Olağan Genel Kurulu Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu’nda yapıldı. Ali Düşmez başkanlığındaki Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu yönetim kurulu üyeliğine seçilen Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay, genel kurul sonrası yapılan görev dağılımı neticesinde genel başkan yardımcılığı görevine getirildi. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı olan Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay, Konya sporu için verdiği hizmetleri bundan böyle ülke genelinde de devam edecektir.

İLK RÖPORTAJ MERHABA'YA

Konya sporuna yaptığı katkılarla adından her dönem söz ettiren ve başarı basamaklarını adım adım tırmanan Konya ASKF Başkanı, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkan Yardımcı Remzi Ay ile sıcak bir sohbet gerçekleştirdik. Ay, kendisi hakkında bilinmeyenleri, sporun içinde yoğrularak, başarı basamaklarını nasıl tırmandığını bizlere tüm içtenliğiyle anlattı. Biz de bunları Siz değerli okuyucularımız için derledik.

Öncelikle spor yaşantınız nasıl başladı ?

15 yaşında Konyaspor altyapısında kalecilik yaparak spora ilk adımı attım. 1992 yılına kadar PTT Spor Kulübü, Selçukspor, Medaş Tek Meramspor ve İsmil Belediye Spor kulüplerinde forma giydim. Futbolu 1993 yılında bıraktıktan sonra 1993 yılında Medaş Tek Meram Spor Kulübü'nde yönetime girdim ve Genel Kaptanlık yaptım. Görev yaptığı süre zarfında futbolda amatör ve genç takımlarımız Türkiye Şampiyonalarında Konyamızı başarıyla temsil etti. Ayrıca bisiklet, güreş, voleybol, taekwondo, masa tenisi ve karate branşlarında birçok Türkiye şampiyonlukları, Balkan şampiyonlukları ve Avrupa'da dereceler elde etti.

O zaman Medaş Tek Meram Spor Kulübü'nün Siz'in için özel bir yer var. Konya ASKF'ye geçişiniz ne zaman oldu ?

Evet. Medaş Tek Meram Spor Kulübü'nde 13 yıl boyunca Genel Kaptanlık, Başkan Yardımcılığı ve Başkanlık görevlerinde de bulundum. 1996 yılında Futbol Tertip Komitesi'nde yer aldım. Daha Futbol İl Temsilciliği Yardımcılığı görevinde de bulundum. Futbol Tertip Komitesi seçimlerinde şu an Spor Genel Müdürlüğü görevini yürüten Mehmet Baykan ile tanıştım. Yöneticilik anlamında her zaman çok şey öğrendiğim Genel Müdürümüz Mehmet Baykan ile birlikte Konya sporuna her kademede elimden geldiğince destek olmaya çalıştım. 1998 yılında Konya ASKF Yönetimine girdim ve dönemin Konya ASKF Başkanı Mehmet Baykan'ın Başkan Vekilliği görevini yaptım.

Federasyonlarda da görevleriniz oldu mu ?

Konya'da masa tenisi il temsilciliği görevinde bulundum. Daha sonra Bisiklet ve Atletizm Federasyonlarında yönetim kurulu üyeliği yaptım.

Bildiğimiz kadarıyla Konya'da altyapıdan yetiştirdiğiniz futbolcular da var. Biraz bunlardan bahseder misiniz ?

O dönem 3. Lig'de bulunan Kompen Spor Kulübü'nde koordinatör olarak görev yaptım. 2001-2002 sezonunda şampiyon olan Konyaspor yönetiminde altyapı sorumlusu bendim. Bir dönem Konya Şekerspor'da da koordinatör olarak çalıştım. Konyaspor altyapı koordinatörü olarak görev yaptığım dönemde Konya futboluna altyapıdan birçok futbolcu çıkmasını sağladım. Şu an Konyaspor forması giyen Selim Ay, Recep Aydın gibi isimlerin yetişmesinde büyük emeklerim vardır.

Son olarak TASKK'ta başkan yardımcılığı görevini üstlendiniz. Bu süreç nasıl gelişti

2009 yılında TFF Amatör Kurulu Üyesi oldum. daha sonra TFF Uluslararası Asatör Karma Koordinatörlüğü görevini üstlendim ve hala bu görevi yürütüyorum. 2011 yılında Konya ASKF Başkanımız Mehmet Baykan'ın Spor Genel Müdürü olmasından sonra Konya ASKF Başkanı oldum. Son yapılan seçimlerinde ise Ali Düşmez'in Genel Başkanlığını yaptığı TASKK'ta Başkan Yardımcılığı görevini üstlendim.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.