Sabit Horasan

Sabit Horasan

Konya sporu için kötü hafta

Konya sporu için kötü hafta

KONYA sporu için kara hafta.. Evet, Türkiye liglerinde yer alan takımlarımız, haftayı kayıplarla kapattılar.. Futbol’da; Konyaspor, İzmir deplasmanında Bucaspor’a, Şekerspor iç sahada Sarıyer’e, basketbol’da; Üniversitespor Konya’da Trabzonspor’a yenilmekten kurtulamadı.. Dahası, takımlarımız, deyim yerindeyse  haftayı 3-0 yenik kapattı.. 

KONYASPOR, ligin ikinci yarısında kötü gidiyor.. Bunu haftalar önce söylemiştik.. İkinci yarı maçlarının çok daha zor geçeceğini, gerekli tedbirlerin alınması ve Konyaspor’un başarısı için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini kafalara çaka, çaka dile getirmiştik. Ama, görülüyor ki, ne yönetim gerekeni yapmış, nede teknik adamalar kafasını değiştirmiş.. Konyaspor’da, ilk yarıya oranla hiçbir değişiklik yok.. Aksine gerileme var.. Yönetim kendi arasında sıkıntılı. Her ne kadar paralar ödenmeye çalışılsa da ekonomik sorun tam olarak çözülmüş değil. Aklımızı başımıza toplamazsak bu gidişin faturasını daha pahalıya ödeyebiliriz.
EVET, Konyaspor’da iyi gitmeyen bir şeyler var,. Takım içerisinde iletişim yok. Motivasyon eksik. Burada aklımıza, “futbolcular arasında gruplaşma var” söylentileri takılıyor.. Acaba böyle bir şey olabilir mi?. Bu kötü gidişin önüne geçilmesi için bir takım hamleler yapılması gerekirdi. Nitekim öylede oldu ve dün teknik direktör Hüsnü Özkara ile yapılan görüşmenin ardından yollar ayrıldı.. Bu değişiklik belki de iki hafta önce yapılmalıydı. İnancımız, bunun takım üzerinde olumlu hava getirmesinden yana. Yönetim de, teknik direktör Hüsnü Özkara da bu görüşten yana. Konyaspor’a, ligin başından bu yana baktığımız zaman belli bir oyun sistemini görmek olanaksızdı. Takımda, oyun içerisinde kimlerin çıkacağı, yerine kimlerin gireceği hemen hemen belli..  Tribünde oturan taraftarlar bile ezberledi bunu. Oyun mantıalitesi bir türlü değişmedi. Yedek kulübesinde oturan diğer futbolcular ne yapar, ne işe yararlar bilmiyoruz.. Teknik adamlar, bu futbolculardan bazılarından yararlanma yoluna gitmediler.
KONYASPOR, ligi ilk iki sırada bitirmesi ve Süper lige çıkması halinde ekonomik yönden çok, çok rahatlayacak.. 30-40 milyon lira gibi gelire sahip olacak Kartallar’ın önü açılacak.. Bununla birlikte Konya’nın vizyonuna katkı sağlanacak.. İki sezondur sıkıntılı dönem geçiren Konyaspor, bu yıl Süper lige çıkamaması halinde ise takımı yeni sezonda, borçlarla birlikte  20 milyon lira gibi bir para sorunu beklemekte. Buda Konyaspor’un sonu demektir.. Bu nedenle, herkes aklını başına toplamalı ve hafta içerisinde yapılacak toplantılarda, teknik direktör değişikliği dışında gereken teşhis konularak yaraya neşter vurulmalıdır. Bu konuda Vali  Aydın Nezih Doğan ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kulüp yönetimini, odaları, sanayicileri büyük sorumluluk beklemektedir..
***
ŞEKERSPOR, ligde ve kupada iki ayrı görüntü verdi.. Ziraat Türkiye kupasında Kasımpaşa, İstanbul BŞ, Manisaspor ve Beşiktaş karşısında süper maçlar oynayan yeşil-beyazlılar, ne yazık ki ligde aynı performansı gösterememekte. Klasman grubuna iç sahada Eyüpspor yenilgisiyle başlayan Şekerspor, bu hafta da yine iç sahada bir başka İstanbul takımı Sarıyer’e 2-0 yenilmekten kurtulamadı.. Şekerspor’un, Sarıyer karşısında sergilediği futbol bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Tabi ki, teknik adamların yapmış olduğu değişikliklerde öyle. Şekerspor teknik adamlarının ne düşündüğünü bilemiyoruz ama, ilk yarısını 1-0 yenik kapattıkları maçın ikinci yarısının başında yapacakları değişiklikte, Ömer Ali Şahiner’i oyuna alarak Cafer Can’ı forvete çekmeleri en doğru karar olacaktı.. Yeşil-beyazlı ekip, grup birinciliği şansını iyi kullanamadı ve zora soktu.. Ama, her şey bitmiş değil. Kupada fırtına gibi esen temsilcimizin bu zor dönemi de atlatarak gerçek görünümüne kavuşacağına inanıyoruz..
***
KONYA olarak basketbol’da da umduğumuzu bulamadık bu hafta. 2. Ligde play-off mücadelesi veren Üniversitespor basketbol takımı, grubun en güçlü takımı olarak görülmesine karşın Cumartesi günü vasat bir oyun sergileyen Trabzonspor’a yeneceği maçta, 10 sayı farkla yenildi. Bu sezon çıplak gözle ilk kez seyrettiğim Üniversitespor basketbol takımını çok iyi bulduğumu söyleyemem.. 1. lig hayal ediliyorsa, bu takıma vakit geçirmeden en az 3 iyi oyuncu takviyesi yapılması zorunlu olarak görülmekte. Tabiî ki karar yönetim kurulunun. Ekonomik sıkıntıya rağmen işi yolunda götürmeye çalışan Üniversitespor yönetim kurulu, 1. lige çıkma konusunda inançlı görünüyor.. Bu da başarmanın yarısı demektir.. Ama hedefe ulaşılması için mutlaka transfer yapılması kaçınılmaz olarak görülmekte. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR