KONYA SMMMO’da Bilirkişilik Temel Eğitimleri sürüyor

KONYA SMMMO’da Bilirkişilik Temel Eğitimleri sürüyor

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO)'nda sertifikalı "Bilirkişilik Temel Eğitim Programı" devam ediyor.

Konya SMMMO'nun Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından "Bilirkişilik Temel Eğitimi" verecek kurum olarak yetkilendirilmesinin ardından, sertifikalı "Bilirkişilik Temel Eğitim Programı" sürüyor. Şu ana kadar 4. grupta eğitimlerin tamamladığı ve yeni gruplarda eğitimlerin devam ettiği belirtildi. 3. ve 4. gruplarda eğitim alan 48 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Törende konuşan Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, "Bildiğiniz üzere; bilirkişilik müessesesi, hâkimin uzman olmadığı konularda karar vermesine yardımcı olacak ve adaletin tecellisini hızlandıracak çok önemli bir kurumdur ve sağlıklı yargılama yapılması için çok büyük önem arz etmektedir. 6754 sayılı bilirkişilik kanunu kapsamında, "bilirkişilik yönetmeliği" 03.08.2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu yönetmeliğin yayımlanma amacı; bilirkişiliğe başvuru ve kabul şartlarının tespit edilmesi ile bilirkişilerin nitelikleri, mesleki donanımlarının arttırılması, uymaları gereken temel ve etik ilkeler olarak belirlenmiştir. Bilirkişilik yapacak kişilere "Bilirkişilik Temel Eğitimi" alma ve sertifika sahibi olma zorunluluğu getirilmiştir. Bu eğitimlere 5 yıllık mesleki kıdeme sahip kişiler katılabilecek ve yetki belgesi alabileceklerdir. Bilirkişilik temel eğitim programlarımıza katılan değerli katılımcılarımıza belgelerinin hayırlı olmasını diliyorum, programlarımızın yargı sistemine ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.