Konya Şeker gıda devi olacak

Konya Şeker gıda devi olacak

Bu sene 15’ncisi düzenlenen ve İstanbul'da gerçekleştirilen MÜSİAD Fuar alanındaki tüm stantları tek tek gezen Recep Konuk, Konya Şeker'in dünyanın en büyük 5 gıda şirketinden biri olmayı hedeflediğini belirtti.

102 ülkeden 7 binden fazla yatırımcı ve işadamının katıldığı MÜSİAD Fuarı'nda Konya Şeker Torku markalı ürünlerinin yanı sıra faal olduğu beş ana sektörde binden fazla ürününü 650 metre karelik bir alanda kurulu standında sergiledi. Fuarın en büyük ve en prestijli stantlarından biri olan Konya Şeker standında fuar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Torku’nun küresel bir gıda markası olmak için yola çıktığını söyledi. Konya Şeker’in orta vadede dünyanın en büyük 5 gıda şirketinden biri olmayı hedeflediğini belirten Konuk, böylesine büyük, küresel bir hedefin terlemeden başarılamayacağını söyledi. “Biz çok yürüyeceğiz, çok koşacağız ki Konya Şeker’in Yolu Kısalsın. Üreticinin İşi Kolaylaşsın” diyen Konuk, “Konya Şeker’in bundan sadece 7 sene önce bu tür fuarlarda en büyük standı kuracağını söylesek, dondurulmuş patatesten, yağa, çikolatadan bisküviye, şekerlemeden keke, gofretten krakere, sucuktan salama, sütten peynire, yoğurttan ayrana, tohumdan yeme, çuvaldan sulama borusuna binin üzerinde ürünle beş ana sektörde fuarlarda boy göstereceğini söylesek her halde bize gülerlerdi” diye konuştu.

PAZARLARI GENİŞLETMEK ZORUNDAYIZ

Konuk, "Günümüzde dünya küresel bir köy şeklinde tarif ediliyor. Evet, belki ülkeler arasında sınırlar var. Milletler arasında dil, inanç ve kültür farklılıklarının da olduğu bir gerçek. Ancak günümüz ticari hayatında, günümüz ekonomisinde bu farklılıklar ticari hayatın, ekonominin küreselleşmesine mani teşkil etmiyor, ürünler menşeine bakılmaksızın her pazara her tüketiciye serbestçe ulaşıyor, ulaşabiliyor. Bu büyük küresel köyde artık her sanayi kuruluşu ve her ticari müessese kendi sektöründeki yerel paydaşlarını takip ederek, onlara göre pozisyon alarak ayakta duramaz, duramıyor. Sektörde faaliyet gösteren uzak coğrafyalardaki rakiplerini de takip etmek zorunda, onlarla da rekabet etmek zorunda, en az onlar kadar teknolojik donanıma sahip olmak zorunda. Bunlar yeterli mi bunlar da yetmiyor günümüzün dünyasında. Başka şeyler de yapmak zorundasınız. Mesela pazarları genişletmek, yeni pazarlara açılmak zorundasınız. Uzak pazarları keşfetmek, o pazarlarda rakipleriniz ile rekabet edebilecek üretim teknolojisine ve bilgi birikimine sahip olmak zorundasınız. Üç aşağı beş yukarı bugün herkes kendi sektöründe, kendi faaliyet alanında kimin hangi verimlilikle çalıştığını, hangi maliyetlerle üretim yaptığını biliyor. Aradaki teknoloji farklılıklarını kapatmak için de eskiden olduğu gibi çeyrek asra, yarım asra yayılan zaman dilimlerinin geçmesine bugünün dünyasında ihtiyaç duyulmuyor. Yani bugünün dünyasında herkes herkesten haberdar, herkes herkesle iç içe ve herkes herkesi tanıyor. Fark nüanslardan kaynaklanıyor. Küçük nüanslar günümüzün dünyasında ticari şirketlere, sanayi müesseselerine inanılmaz büyüklükte avantajlar sağlıyor, bu nüans farklarını yakalayanlar sektörlerinde ve hem ulusal hem de uluslararası pazarlarda öne fırlıyorlar. MÜSİAD bize gerçekleştirdiği bu fuarla kendimizi ve markamızı anlatma imkânı sundu. MÜSİAD’a teşekkür ediyor, fuarın ülkemize, iş dünyamıza ve bu fuara katılan misafirlerimize hayırlı olmasını, hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.